Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Технологии

До месец от Естония ще ни предложат ефективни мерки за е-правителството

Чуждите експерти ще анализират българското законодателство и техническите възможности за изграждане на он-лайн връзките

След като анализират спецификите на българското законадетелство и технологичния капацитет за изграждане на електронното правителство на България, естонски експерти ще предоставят още през декември анализ за мерките, които българската администрация би трябвало да предприеме, за да се ускори изграждането на системата.

Това съобщи след днешната си среща със заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов Кеит Касеметс, ръководител на естонската делегация, която е на тридневно посещение в България по покана на премиера Бойко Борисов.

Българският премиер потърси съдействието от естонския си колега за по-бързото изграждане на е-правителството, когато след посещението си в прибалтийската държава през септември т. г. беше поразен от всеобхватността и бързината на административното обслужване на гражданите и бизнеса в Естония.

Още по темата

Въпреки че изграждането на онлайн връзките между ведомствата беше в приоритетите на кабинета, Борисов призна провала на отговорните институции и го постави като приоритет в работата на новия транспортен министър Ивайло Московски.

На днешната си среща с естонските експерти зам.-министър Борисов припомни, че до 2015 година се очаква България да има напълно функциониращ модел за обмен на данни между администрациите и център за съхранението им. Ще бъде модернизирано законодателството и ще бъдат разработени секторните електронни услуги в здравеопазването, образованието, икономиката.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Технологии
Кадър на деня за 10 май