IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook разработи свой инструмент с изкуствен интелект

Социалната мрежа и Instagram задълбочават опитите си да се борят срещу търговията с наркотици

11:21 | 14.09.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата социална мрежа в света Facebook разработи свой инструмент с изкуствен интелект с името SapFix. Той скандира програмисткия код на страници и приложения и идентифицира автоматично евентуалните бъгове, предава TechCrunch.

SapFix вече работи над огромна кодова база на Facebook, а компанията планира да го сподели на по-късен етап с общността на разработчиците.

“Доколкото ни е известно, това е първият път, в който машинно генерирана корекция - с автоматизирано тестване и фиксиране от край до край - е внедрена в кодовата база на Facebook", пише екипът на Facebook за разработчиците.

“Това е важен крайъгълен камък за хибридите с изкуствен интелект и е допълнително доказателство, че софтуерното инженерство, базирано на търсенето, може да намали довършителната дейност при разработката на софтуер".

SapFix може да работи със или без Sapienz, предишен автоматизиран софтуер за бъгове на Facebook. Той го използва заедно със SapFix, предлагайки решения на проблемите, които Sapienz открива.

Подобен тип кодове може да помогне на по-малки екипи да разработят по-мощни продукти или да спестят на по-големите корпорации много време. Това е от критична важност за Facebook, която има доста други проблеми за решаване.

Междувременно платформата задълбочи опитите си да се бори с търговията с наркотици в самата нея. Ако потребител потърси дрога, той се препраща към меню с въпроса  „Can we help?“ („Може ли да ви помогнем?“), което съобщава различни неща, например: „Ако ти или някой, когото познаваш, се борят със злоупотреба с опиати, искаме да ти помогнем да намериш начини да получиш поверителна и безплатна консултация, както и информация за ползването на вещества, превенция и лечение“.

Както пише TechCrunch, сега и Instagram вече има подобен прозорец за помощ, като този във Facebook. Той ще се появява винаги, когато даден потребител търси опиати, медикаменти, за които се изисква рецепта или други нелегални субстанции. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
sportislife
преди 5 години
Направо нямам думи да ви опиша колко добри са служителите на Алтернатива Файненшъл ООД. Трябва сами да се уверите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още