IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Атанасов поема ръководството на офиса на Uber в България

Той е служител на компанията от 2018 г.

16:15 | 24.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Uber България</em></p>

Снимка: Uber България

Начело на инженерния офис на Uber в България застава Иван Атанасов, който ще отговаря за разработването на ключови услуги от финтех областта на продукта в глобален мащаб, съобщават от компанията.

Атанасов има над 20-годишен опит в технологичната индустрия, като 13 от тях са на лидерски позиции. Той се присъединява към Uber през 2018 г. и поема част от екипите в София, занимаващи се със създаването на технологиите за издаването на част от финансовите документи за разплащания и движенията на пари между Uber и нейните партньори.

По думите на Атанасов офисът в София е особено важен развоен център за Uber.

„Всеки ден компанията реализира 16 милиона пътувания и всеки месец 98 млн. потребители на платформата разчитат на нас“, коментира той.

На новата позиция Иван Атанасов ще отговаря за иновативното развитие на продуктите, които се създават в столицата, и за растежа на екипа от инженери в България.

Uber Engineering София беше открит през 2014 . и е сред първите технологични офиси на компанията извън Сан Франциско. Българският екип е натоварен с разработката на финтех услуги, които подпомагат разплащанията и гарантират финансовата законосъобразност. Той наброява 80 души, като до края на годината към него ще се присъединят още 20 души. Планът на компанията е през 2022 г. да привлече още 50.

„Амбицията ми е София да стане един от двата основни технологични центъра на Uber за Европа и да увеличим офиса си тук до 250 колеги в близките 3 години” , коментира Иван Атанасов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още