IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo патентова свой конкурент на Google Glass

Очилата на китайския концерн ще имат два екрана и иновативни микрофони и слушалки

15:42 | 25.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lenovo патентова свой конкурент на Google Glass

Дори и китайският концерн Lenovo не е имунизиран от изкушението да произвежда подобни на Google Glass очила за добавена реалност. Китайският технологичен гигант е подал в САЩ молба за патентоване на дизайн на слушалки с двойни екрани, базирана на докосване навигация и необикновено силен акцент върху качеството на гласовата навигация, предава Еngadget.

В документите обаче Lenovo не описва устройството като носимо, а го определя като „електронно устройство и метод за запис на звук". В джаджата има вградена камера, която позволява запис на видео. Вместо да се използват конвенционални шумопотискащи микрофони, както прави Google, Lenovo ще използва микрофон и слушалки, които предават звуците чрез вибрации в костите на черепа, а не чрез говорители. 

За разлика от Google Glass, които имат само един екран, очилата на Lenovo се предвижда да разполагат с два. Те могат да се използват, като наслагват информация върху нормалното зрително поле на потребителя. В пакета влизат още батерия, микрофон и слушалки.

Засега китайският концерн не е коментирал официално новия си продукт, нито дали има намерения да го пуска на пазара. С молбата си за патент обаче Lenovo се нарежда до Apple, Microsoft, Google и други фирми, които вече имат подобни проекти и в момента са в процес на тяхното доразработване.

Lenovo не крие амбициите си да стане лидер на мобилния пазар. Китайската компания  постепенно увеличава присъствието си в сегмента на смартфоните, след като придоби наскоро Motorola от Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още