IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет стартъпа превръщат идеите си в иновации в банкирането и търговията

Изкуственият интелект доминира в новата вълна от бизнеси, включени в инициативата Start Path Global на Mastercard

13:08 | 11.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Mastercard включва пет нови стартъпa в програмата Start Path Global – глобалната инициатива на компанията, която подкрепя иновативни стартъпи в напреднал етап на развитие, оформящи бъдещето на търговията, съобщиха от глобалната платежна и технологична компания.

Програмата предоставя възможност за участие на стартъпи, които преосмислят банкирането и начините за плащане и са събрали значителни сийд инвестиции и вложения в напреднала фаза Серия А.

С акцент върху потребителите

Три от петте стартъпа, присъединяващи се към настоящото издание на Start Path 2017, са фокусирани върху изкуствения интелект, чрез който се анализира поведението на потребителите и усъвършенства ангажираността в точките на продажба и клоновете на компаниите. Новите технологии помагат и за изчисляване на данните за сметки и плащания, доставяйки разнообразни иновации в търговията на дребно, обясняват от Mastercard.

Другите два стартъпа са разработили решения, които разширяват достъпа на стоки на дребно за потребителите чрез иновации на мястото на продажба.

Ето и кои са петте нови компании в програмата на Masterсard:

- Базираната в Лондон компания Divido,  осигуряваща на търговците на дребно и на кредиторите многоканална платфoрма, която позволява на потребителите да разсрочват разходите за големи покупки на вноски.

- Endor от Тел Авив е първата платформа с интелигентен софтуер, която позволява на бизнес потребителите да задават каквито и да е въпроси и да получат резултати с голяма точност и скорост за всеки домейн.

- Компанията Regalii, която работи с над 30 водещи банки и fintech приложения, за да предостави на потребителите иновативен начин за управление на финансите и плащане на сметки в САЩ и Латинска Америка.

- Fluid AI е стартъп, който комбинира изкуствен интелект и добавена реалност, за да помогне на банките и търговците на дребно да създадат следващо поколение от потребителско преживяване в клонове и магазини. 

- NetPlusDotCom е компания, която позволява на търговците на дребно да предоставят на клиентите си възможности за дигитални плащания.

“Fintech стартъпите по света проектират дигиталното бъдеще”, заяви Ейми Нийл, вицепрезидент на Mastercard Start Path.

"Те използват различен подход, за да усъвършенстват избора и преживяването на потребителите в цялата индустрия. Съвместната ни работа с тези стартъпи спомага за свързването на новите технологии с надеждни, сигурни финансови мрежи и процеси, за да се създаде дори по-удовлетворяващо и безпроблемно преживяване при пазаруване", каза още тя

От 2014 г. насам над 5000 стартъпа са проявили интерес към Start Path, което доведе до започването на работа със 100 компании в 24 държави. През първите четири издания 20% от участниците са работили с Mastercard по пилотни програми или такива за търговска ангажираност.

В България Mastercard обяви партньорството си с българския стартъп Tickey в началото на тази година. Той представи пилотния си проект в софийското метро, който позволява на гражданите да купуват билети чрез мобилно приложение директно със своето смарт устройство. Потенциалът на стартъпа е забелязан именно по време на програмата StartPath в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още