IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половината разходи за дигитална реклама в България - във Facebook и Google

Големият ръст в индустрията се дължи на това, че все повече компании откриват инструменти, с които да постигат целите си, посочи Георги Малчев от IAB Bulgaria

19:06 | 30.12.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

През 2015 година около половината разходи за дигитална реклама в България са били във Facebook и Google екосистемата. Големи мултинационални компании, бързооборотни фирми, инвестиционни дружества, както и фирми, които предоставят стоки и услуги, увеличават дигиталните си бюджети за реклама. Това каза Георги Малчев от IAB Bulgaria в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

“Големият ръст в дигиталната индустрия се дължи на това, че все повече компании откриват инструменти, с които могат да постигат целите си”, смята експертът. "Ако през 2015 digital активно “ядеше” от други канали, в момента успява да вземе допълнителни бюджети.”

Според него хората имат любими платформи и дали пътеката ще премине през социални мрежи, е въпрос на поведение.

Малчев напомни, че „докато по-рано имаше фуния на  прадажба – виждаш нещо по телевизията, а след това на билборд, то сега има безброй пътеки на взаимодействия и затова има голяма нужда от мобилна реклама.

Проучване на IAB показва, че мобилната реклама расте с изключително бързи темпове.

Експертът е на мнение, че компаниите, за които работи дигиталният маркетинг, ще намерят канали и инструменти, с които да работят, а това ще движи пазара напред.

“Ще има все повече компании, които ще разбират как работи дигиталният маркетинг за тях, а конкуренцията е най-добрият стимул да се проучи даден инструмент и да се ползва”, прогнозира експертът.

Вижте повече във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
be_google
преди 7 години
Заформил се е значи страхотен МОНОПОЛ!!!!!!!!! Аз премерно то Англия като отварям българсик сайтове и са пълни с някви местни тъпотии, което е толкова гадно, че ми се драйфа....как го подволиха това на световно нива не знам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
OCA
преди 7 години
Няма да коментирам общите приказки и преливане от "пусто в празно".Само кажа само, че в този AdEx Benchmark 2016 H1 България не участва и не даде данни за локалния пазар. Тоест си е чиста проба лъжа да твърдиш и се позоваваш на нещо, в което не си участвал.За тези, които все пак имат интерес, могат да изтеглят IAB Europe study: AdEx Benchmark H1 2016 ето тук >> http://***.iabeurope.eu/research-thought-leadership/resources/iab-europe-adex-benchmark-study-h1-2016-november-2016/Иначе е сладкодумен Малчев - това не мога да му го отрека :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още