IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сеул пуска безплатен WiFi във всички обществени пространства до 2017 г.

Общината ще инвестира близо 374 млн. евро в новата инициатива в следващите пет години

08:52 | 01.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Всяко публично пространство на столицата на Южна Корея Сеул ще има безплатен WiFi до 2017 г., включително и подлезите и общественият транспорт, заяви Парк Уон-Сун, кмет на града, цитиран от Yonhap News Agency.

Инициативата, наречена Seoul Digital Plan 2020, има за цел да донесе технологията интернет на нещата (IoT) в мегаполиса. Общината ще инвестира общо 460,5 милиарда вона (373,9 милиона евро) в новата цифрова политика през следващите пет години.

Концепцията на интернет на нещата обещава по-висока свързаност на различни обекти, които са свързани към интернет. Тези обекти могат да се идентифицират с други устройства с цел обмен на необходимите данни.

Според данни на анализаторската организация Pew Research Center южнокорейците са сред най-ползващите смартфоните си потребители, като 88 на сто от тях притежават поне един. Така се оказва, че свързаността е от решаващо значение в ежедневието на корейските граждани.

Сеул също така възнамерява да създаде интегрирана система за паркиране, в която собствениците на автомобили ще могат да проверяват за свободни места за своите превозни средства на различни места и да получат съответните данни на смартфоните си. Според градоначалника тази интегрирана система ще включва 550 обществени и частни места за паркиране до 2020 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още