IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три проекта на стартъпи получиха награди за иновативни потребителски решения

Победителите в първото европейско издание на състезанието Everywhere Initiative ще получат подкрепата на ментори и технологични експерти за реализиция на идеите си

21:47 | 10.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Три стартъп компании бяха наградени за успешните си предложения в три категории с награден фонд на обща стойност 100 000 евро в първото европейско издание на състезанието Everywhere Initiative на Visa. Победителите, които получават по 25 000 евро, са: bitemojo от Израел, Kompas от  Великобритания и Fly Money от Израел, съобщиха от глобалната платежна технологична компания.

Класиралият се на първо място стартъп bitemojo спечели в надпреварата с разработка, свързана с предизвикателство за местната общност. Нейните създатели представиха Visa Bite, приложение за самонасочващо се търсене на заведения за хранене, при което се използвате единствено смартфон, посочиха от Visa.

Регионалното междуградско предизвикателство на Kompas с приложението Dependable City Exploration използва машинно самообучение, за да персонализира съдържание на базата на индивидуални предпочитания и интереси.

Приложението на Fly Money решава предизвикателство в международния транспорт като предлага приложно-програмен интерфейс за сравняване и подбор на парични решения при пътуване, докато потребителят резервира полет с туристическа агенция или авиолиния.

Победителите ще получат пълен достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa, чрез платформата Visa Developer Platform. За да развият идеите си, те ще имат подкрепата и на ментори и технологични експерти.

Kompas спечели допълнителни 25 000 евро за най-добро цялостно предложение, информираха от платежната организация.

Участниците бяха наградени по време на тазгодишния форум Money 20/20 в Копенхаген от Джим Маккарти, изпълнителен вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

"Ние във Visa вярваме, че живеем в свят, в който не е нужно най-добрите идеи и мислене да идват отвътре - те могат да дойдат от всякъде. Сътрудничеството ни със стартъп обществото чрез Everywhere Initiative цели намирането на свежи идеи, свързани с постигне на ключови бизнес цели и подобряване на потребителското преживяване", каза Маккарти.

Европейското издание на Everywhere Initiative беше обявено през февруари, по време на Световния мобилен конгрес, и започна да приема предложения в изброените по-горе категории през април. Заявления за участие се приемаха до май, след което Visa избра пет финалиста от всяка категория и покани представител на всяка от компаниите на форума Money 20/20 в Копенхаген, където имаха възможност да презентират своите идеи пред жури, включващо представители на Visa и Давиде Ригамонти от CornerCard, Бърт Куит от Erste Group и Охад Маймон от Leumi Card.

Повече от 1 500 стартъп компании от Северна Америка, Латинска Америка, Европа и Азия взеха участие в програмата от лансирането и в САЩ през 2015 година, напомнят от Visa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още