Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

5G бъдещето носи стабилност на Ericsson

Компанията отчете добри резултати за първото тримесечие

5G бъдещето носи стабилност на Ericsson

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson надмина прогнозата за резултатите си за първото тримесечие, най-вече заради силния си растеж в Северна Америка, предава Ройтерс.

Фирмата повиши годишната си прогноза за глобалния мрежови пазар.

Шведският гигант показа стабилно подобрение на рентабилността, след като сви разходите и се радва на нарастващото търсене на 5G оборудване. Компанията се възстановява от спада на разходите за мрежово оборудване от страна на телекомуникационните оператори, което се наблюдаваше в средата на десетилетието.

Ericsson твърди, че очаква пазарът на Radio Access Network (RAN) оборудване да нарасне с 3% през тази година. Прогнозата е по-добра от предходната, която беше за 2% ръст.

Като се изключат разходите за преструктурирането и еднократните ефекти, оперативният марж е достигнал 7,2%.

Компанията, която смята китайската Huawei и финландската Nokia за свои основни конкуренти, обеща да генерира оперативен марж (като се изключат разходите за преструктуриране) от над 10% през 2020 г.

Още по темата
Освен това Ericsson предупреди, че разследванията срещу нея от страна на Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ и Министерството на правосъдието в страната могат да доведат до „материални, финансови и други мерки“.

Тримесечната оперативна печалба на компанията нарасна до 4,9 млрд. крони от 312 млн. крони загуба година по-рано. Сумата е над прогнозата за 2,8 млрд. крони печалба, дадена от анализатори, анкетирани от Ройтерс.

Приходите от продажби са скочили до 48,9 млрд. крони спрямо 43,4 млрд. крони през същия период миналата година. Прогнозата беше за 48,2 млрд. крони.

Ericsson разчита за своето възстановяване на нарастващото търсене на 5G оборудване. Някои анализатори смятат, че тя може да се възползва от сегашните сътресения около пазарния лидер Huawei.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 2291   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
ЕК одобри придобиването на част от бизнеса на Liberty Global от Vodafone