IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александра Райх поема бизнеса на Telenor в ЦИЕ

Операторът създава нова управленска структура от регионални директори

14:45 | 12.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Александра Райх.&nbsp;<em>Снимка: Telenor</em></p>

Александра Райх. Снимка: Telenor

Александра Райх, която бе главен изпълнителен директор на Telenor Унгария и изпълнителен вицепрезидент на Telenor Group от ноември 2016 г. насам, ще поеме ръководството на оператора в цяла Централна и Източна Европа, съобщава компанията в корпоративния си сайт.

Под нейно пряко подчинение ще е директорът на Telenor за България Майкъл Фоли (56 г.), след като той встъпи в длъжност на 1 август миналата година, след като замени Стейн Ерик Велан, който се оттегли от длъжността след изтичането на тригодишния му договор. Дотогава Фоли бе изпълнителен директор на Telenor Pakistan, като се присъедини към екипа на компанията през юли 2014 г. 

Това се случва, след като в четвъртък Telenor Group обяви цялостна промяна в структурата и състава на висшия мениджмънт на екипа си, която ще влезе в сила от 1 март.

В бъдеще бизнес поделенията на компанията ще бъдат организирани в четири клъстера - за Скандинавия, за Централна и Източна Европа, за развиващите се пазари в Азия и за развитите пазари в Азия. Всеки отделен клъстер ще се ръководи от клъстерен директор, който ще бъде на пряко подчинение на президента на групата и на изпълнителния директор.

Промените няма да засегнат структурата на финансова отчетност на компанията, става ясно от прессъобщението на оператора.

Новият екип от изпълнителни директори ще се състои още от Сигве Бреке, президент и изпълнителен директор на групата; Джорджен С. Аренц Рострип, вицепрезидент и изпълнителен директор; Йон Ерик Хауг, вицепрезидент и директор "Човешки ресурси", Венче Агеруп, вицепрезидент и директор „Корпоративни дейности“, Джон Граврак, вицепрезидент и директор „Услуги и оперативна дейност“, Тете-Бор Фурберг, вицепрезидент и директор Клъстер „Развиващи се пазари в Азия“; Ларс Аке Норлинг, вицепрезидент и директор Клъстер „Развити пазари Азия“ и Берт Свенсън, вицепрезидент и директор Клъстер „Скандинавия“.

Постовете в мениджърския екип в Telenor Group освен Фоли ще напуснат Гунар Шелаг (старши вицепрезидент и директор" Иновации"), Патрик Хофбауер (главен изпълнителен директор на Telenor Швеция), Йеспер Хансен (главен изпълнителен директор на Telenor Дания), Ингеборг Офстус (главен изпълнителен директор на Telenor Сърбия), Майкъл Фоли (главен изпълнителен директор на Telenor България), Алберн Мърти (изпълнителен директор на Digi), Ирфан Вахаб Хан (главен изпълнителен директор на Telenor Пакистан), Шарад Мехротра (главен изпълнителен директор на Telenor Индия) и Ларс Ерик Телман (главен изпълнителен директор на Telenor Мианмар). Te обаче остават директори на отделните структури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още