Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Алтерко стартира ключово партньорство с Viber и Мтел

В резултат всеки бизнес в България ще може да комуникира с клиенти чрез едно от водещите приложения за комуникация в света

Алтерко стартира ключово партньорство с Viber и Мтел

„Алтерко“ АД постигна ключово споразумение с Viber, съобщиха от българската IT компания.

В резултат на партньорството всеки бизнес в България ще може да изпраща съобщения до своите клиенти през мобилното приложение. По този начин „Алтерко“ разширява портфолиото от маркетингови услуги, които предлага. Освен лидер в сектора на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри, сега компанията става и пионер в корпоративните комуникационни услуги във Viber за България.

Услугата ще се предлага и за всички корпоративни клиенти на Мтел. Мобилният оператор е първият, проявил интерес да предложи на бизнеса възможността да изпраща SMS и Viber съобщения на своите клиенти, партньори и служители в единна платформа.

Още по темата

„Това е много добра възможност, която дава изключителна гъвкавост и отваря нови бизнес хоризонти за нашите клиенти“, коментира Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в Мтел. „Услугата е достъпна още сега и всеки наш корпоративен клиент може да се възползва от нея веднага.“

„Благодарение на партньорството ни с Viber и Мтел вече всеки бизнес може да изпраща рекламни съобщения до 700 символа, включително лого, картинка, бутон, който да води към желана онлайн дестинация (страница, профил, друго)“, коментира Александър Балкански, изпълнителен директор на Теракомюникейшънс АД, която е част от холдинга Алтерко АД.

„Радостни сме да отворим нова страница за потребителите ни в България, която ще им даде възможност да са по-информирани и винаги да са в час с най-новите промоции, услуги и продукти на любимите си брандове“, коментира Атанас Райков, директор бизнес развитие за ЦИЕ и ОНД на Viber. „Вярваме, че така ще повишим добавената стойност на потребителското преживяване. Важно е да отбележим, че абонатите на Viber няма да бъдат обезпокоявани, без да са заявили интерес. По всяко време те ще могат да блокират съобщенията от рекламодател или канал и да се откажат от по-нататъшното им получаване.“

„Алтерко“ АД е лидер в областта на SMS съобщения в Източна Европа, като месечно изпраща над 15 млн. маркетингови съобщения. Клиенти на маркетинговите услуги на дружеството са редица големи финансови институции и водещи компании като Метро, IKEA, BILLA, Shell и други.

Един от големите плюсове на Viber пред традиционните канали за изпращане на съобщения е възможността да се изпращат големи обеми текстове веднага – хиляди в секунда, както и фактът, че заплащането е само на доставените съобщения. Безспорно предимство на Viber е и опцията за използване на емотикони и интерактивни стикери в маркетинговите текстове.

Освен с маркетинговите услуги за бизнеса, „Алтерко“ е познат в цяла Европа и със своите смарт продукти – детският часовник MyKi и тракерът за домашни любимци MyKi Pet. Те са разработени от Аптерко Роботикс – IoT компания, която е част от холдинга Алтерко. Мтел бе първият телеком, който си партнира с Алтерко Роботикс и предложи тези продукти на българския пазар. Само за първите три месеца на годината бяха регистрирани над 15 хил. продадени бройки от двете иновативни устройства.

От началото на годината акциите на Алтерко поевтиняват с 1,37% при пазарна капитализация от 34,65 млн. лв. 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Square започва тестове за трансакции с биткойни