IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската Vodafone прекрати преговорите с Liberty Global

През юни двете компании стартираха разговори за размяна на някои от активите си

11:36 | 28.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Vodafone, вторият най-голям мобилен оператор в света, заяви в понеделник, че е прекратил преговорите с Liberty Global за размяна на активи, съобщава Ройтерс.

Vodafone заяви през юни, че обмисля размяна на някои от бизнесите си с най-голямата кабелна компания в Европа - ход, който щеше да позволи на групите да продават пакети, които включват четири основни услуги – телевизия, стационарна телефония, високоскоростен интернет и безжична връзка, вече предлагани от конкурентите.

Председателят на Liberty Джон Малоун съобщи по-рано през този месец, че двете групи трудно постигат напредък с плана, коментирайки пред Bloomberg, че „от концептуална гледна точка размяната може да има реална стойност, но реалистично погледнато, не можем да намерим начин това да е успешно и за двете компании“.

Компаниите така и не разкриха информация за обсъжданите активи, но банкерите и анализаторите коментираха през юни, че най-вероятно Vodafone се интересува от британското подразделение на Liberty – Virgin Media, а основната цел на Liberty е германският кабелен бизнес на Vodafone.

Liberty, която вече притежава Unity Media, вторият най-голям кабелен оператор в Германия, от дълго време се стреми към най-големия си конкурент Kabel Deutschland, който Vodafone купи през 2013 г. за 10 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още