IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д-р Винсент Стефанополи: 5G ще направи революция в България съвсем скоро

Четвъртата индустриална революция е единственият начин да се осигури устойчиво икономическо развитие, прогнозира ИТ мениджърът на международна конференция

15:09 | 29.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;M3 Communications Group</em></p>

Снимка: M3 Communications Group

5G ще направи революция в България и то съвсем скоро, а 5G екосистемите са един от факторите, за да се случи Четвъртата индустриална революция. Това прогнозира д-р Винсент Стефанополи, изпълнителен директор на BalkanSat при откриването на международната конференция //:meetthefuture/ Industry 4.0.  и организатор на събитието.

Четвъртата индустриална революция е единственият начин да се осигури устойчиво икономическо развитие днес. Тя ще бъде силно изравняващ фактор, който ще помогне на малките икономики да се развиват. Очаква се да се промени социалната структура на държавите и да се създадат много повече възможности за хората“, посочи д-р Стефанополи.

Представители на бизнеса, институциите и академичните среди се фокусираха върху значими теми като Четвъртата индустриална революция и ролята на 5G при създаването на платформа за ползотворен диалог за иновациите, технологичното развитие и бъдещето на бизнеса и общностите.

„ИКТ секторът се развива изключително успешно в България и постига годишен ръст от над 20%. Страната ни има потенциал да се превърне в дигитален регионален център за 5G“, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

На първия дискусионен панел в конференцията “Как Индустрия 4.0 променя играта”,  Ираван Хира, генерален директор за България на Hewlett Packard Enterprise, потвърди, че Четвъртата индустриална революция ще промени изцяло начина, по който бизнесът функционира. „Индустрия 4.0 дава повече свобода и позволява персонализация. България има шанс да се възползва ефективно от възможностите на Четвъртата индустриалната революция и да направи големи крачки по отношение на бизнеса и конкурентноспособността“, каза Хира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още