Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Дигиталната трансформация на бизнеса – мисията е възможна!

В помощ на бизнесите А1 развива своето портфолио от ICT услуги така, че клиентите да могат да се съсредоточат върху своя основен бизнес

Дигиталната трансформация на бизнеса – мисията е възможна!

Снимка: А1

Секторът на информационните технологии е един от най-бързо развиващите се както в глобален мащаб, така и у нас. Бизнес организациите вече все по-рядко имат колебания дали да използват технологичните новости, а по-скоро търсят начини как да правят това по най-ефективния начин. За мениджърите на такива компании често най-изгодният вариант е да се доверят на технологичен партньор, на когото да делегират развитието и обслужването на своите инфраструктура, мрежи, съхранение на данни и т.н. В помощ на бизнесите, които имат нужда от подкрепа в тази посока, А1 развива своето портфолио от ICT услуги така, че клиентите да могат да се съсредоточат върху своя основен бизнес.

За няколко години телекомуникационната компания се превърна от доставчик на свързаност в една от водещите технологични компании в страната. С последователна и целенасочена работа А1 не само разви богато портфолио от бизнес услуги, но и се утвърди като предпочитан ICT партньор както на големите, така и на малките и средните компании в България от всички сектори на икономиката.

Cisco Partner Support Service доставчик

Тази пролет телекомът направи поредната си стъпка в тази посока, като придоби статут Cisco Partner Support Service доставчик. Така компанията вече може да осигурява поддръжка на Cisco-базираните хардуерни, софтуерни и облачни продукти на бизнес клиентите си. Сертификатът Cisco Partner Support Service (PSS) удостоверява телекома като компания, която разполага с технологични компетенции на изключително високо ниво. В същото време дава право на А1 да предлага на бизнес клиентите си свои решения, разработени на базата на предоставени от Cisco продукти.

Те включват софтуерни актуализации, онлайн технически ресурси, техническа поддръжка и други. Функционалностите предоставят възможности за автоматизация, чрез които техническата поддръжка става проактивно чрез въвеждането на софтуерни модулни възможности като нотификации, дистанционна диагностика на устройства и смарт взаимодействия.

Придобиването на сертификата e поредна стъпка от стратегията на А1 да предостави цялостни дигитални решения за бизнеса. А1 поддържа и непрестанно развива богатото си портфолио от ICT решения. То включва пълен набор от ICT приложения, уеб услуги и услуги, свързани с производителност и мрежова и кибер сигурност. Сред тях клиентите могат да открият софтуерни решения, IT Security, услуги от типа IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service), SaaS Cloud (Software as a Service) и IoT (Internet of Things) продукти.

Cisco Gold Partner Certificate

В края на 2019 компанията стана и първият телеком в Югоизточна Европа със Cisco Gold Partner сертификат, което й даде възможност да добави към портфолиото от ICT услуги решения като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, и създадената от телекома услуга с използването на Cisco Meraki - A1 Smart Net. Чрез тях бизнес клиентите могат да оптимизират ежедневните си процеси и комуникация, и да повишат степента на сигурност на данните, с които боравят.

Cisco Umbrella е облачна платформа, която предоставя сигурно, надеждно и бързо боравене с интернет. Платформата обединява защитна стена, защитен уеб портал, DNS защита, защита на достъпа в облак /Cloud Access Security Broker/ и решения за предотвратяване на заплахите в една единствена платформа, за да помогне на бизнеса от всички размери да защитят мрежата си.

Cisco Webex е облачно базиран пакет за онлайн комуникация, web-базирани и видео-конференции, състоящ се от софтуерен продукт с богати функционалности и устройства. Продуктите на Cisco Webex осигуряват основни възможности за сътрудничество, включително видео срещи, екипни съобщения и споделяне на файлове. Платформата се счита за водеща от този тип в обединените комуникации и е насочена към сътрудничество в малки групи, както и към внедряването в целия бизнес.

Безплатен Wi-Fi в общините

А1 Smart Net представлява собствена Wi-Fi мрежа, която се управлява лесно през онлайн портал. Реализирана е със Cisco Meraki устройства и предоставя възможност за осигуряване на Wi-Fi покритие на вътрешни и външни пространства с високо качество на връзката. Клиентите могат да създадат персонална начална страница с лого и послание, които се виждат при всяко свързване с Wi-Fi мрежата, както и да използват отделни мрежи за служители и клиенти.

А1 Smart Net e в основата на предложението на А1 за изграждане на безплатни Wi-Fi зони в страната в рамките на инициативата на Европейската комисия WiFi4EU. Инициативата дава възможност на общините да кандидатстват за инсталиране на Wi-Fi оборудване на обществени места в съответната община, където все още няма точки за достъп до безжичен интернет. Към момента 58 общини в страната вече използват решение за безжична свързаност от А1, а в близо 11 други общини проектите са в различна фаза на реализация.

Дигиталната трансформация на бизнеса

Дигитализирането на все повече бизнес процеси е естествен и търсен подход при компаниите, независимо от техния тип и мащаб. От една страна то се обуславя от желанието да предоставят по-добри услуги на клиентите си и да привличат на нови възможности за партньорства. От друга – всеки бизнес се стреми да оптимизира своите процеси и разходи и да повишава производителността на служителите си.

Ключовото предимство за бизнес клиентите на А1 е, че могат да се съсредоточат върху основния си бизнес, без да се налага да инвестират време и ресурси за наемане и обучаване на специализирани служители, които да се грижат за поддръжката на Cisco-базираните им решения и продукти.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Телекомуникации

Последни новини

Коментари ()


Още от Телекомуникации
Новата стратегия на Nokia започна да се отплаща