IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейсън Кинг поема ръководството на Telenor в България

Кинг има почти 20-годишна управленска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа

16:24 | 23.08.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Джейсън Кинг ще е новият главен изпълнителен директор на Теленор България, част от PPF Group, от 1 октомври 2018 г., съобщи операторът.

Кинг има почти 20-годишна мениджърска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа, както и дълъг опит в маркетинга и продажбите, отбелязват от компанията. Той е заемал различни мениджърски позиции в Deutsche Telekom, UPC Liberty Global и Veon и е изпълнявал консултантски роли в CME и Теленор Дания.

„Г-н Кинг е ценно попълнение в мениджърския екип на PPF, който ще поведе нашия бизнес в България напред“, казва в разпространеното изявление Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в PPF. 

„Щастлив съм да се присъединя към екипа на Теленор в България и очаквам да имам възможността да приложа опита си от региона и света,” коментира Кинг. 

Припомняме, че норвежкият телекомуникационен концерн Telenor обяви, че продава своите активи в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), включително в България, на PPF Group за сумата от 2,8 млрд. евро през март тази година.

В края на юли Европейската комисия даде зелена светлина пред закупуването, осъществено от холандската компания PPF Group N.V., която е контролирана от чешкия милиардер Петр Келнер. Така Теленор България, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора, станаха част от PPF Group официално от 1 август.

Според съобщението на телекома Теленор България има над 3,1 милиона активни потребители в България.

PPF Group е реализирала инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство.

Групата оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Тя притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.), а към 31 декември 2017 г. служителите на PPF Group в световен мащаб са общо 170 000, отбелязват още от компанията.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още