Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Ericsson повиши прогнозата си за 5G абонаментите до 2025 г.

Като причина за това тя изтъква пандемията на Covid-19

Ericsson повиши прогнозата си за 5G абонаментите до 2025 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Шведският телекомуникационен гигант Ericsson ще повиши прогнозата си за глобалните 5G абонаменти до около 2,8 млрд. до 2025 г. Предишната прогноза на компанията беше за 2,6 млрд. Причината за изменението са последиците от коронавирусната пандемия, посочи Ericsson, цитирана от CNBC.

Телекомуникационният сектор е сред малкото, които се радват на ръст на търсенето въпреки икономическите несигурности, свързани с пандемията. Това е така, защото все повече хора работят дистанционно от домовете си.

„В дългосрочен план очакваме през 2025 г. да има 2,8 млрд. 5G абонамента“, коментира Патрик Серуал, ръководител на стратегическия маркетинг на Ericsson. Коментарът той направи по време на уеб семинар, проведен от гиганта в производството на телекомуникационно оборудване.

Още по темата

В края на април Ericsson отчете финансовите си резултати за предходното тримесечие, които успяха да надминат пазарните прогнози. Това се случи благодарение на по-голямото търсене на 5G оборудване, което се запази силно в началото на пандемията на новия коронавирус.

Пред анализаторите главният изпълнителен директор на Ericsson Борхе Еколм заяви, че Covid-19 носи несигурност в краткосрочен план, когато става дума за продаваните обеми, но на този етап компанията не планира да променя финансовите си цели за тази и следващата година.

Общите приходи на компанията за тримесечието нараснаха с 2 на сто до 49,8 млрд. крони.

Вижте повече технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 1717   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Amazon обмисля да стъпи на телеком пазара в Индия