IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson се сбогува с 687 млн. долара, тъй като променя курса на услугите си

Стратегията за едно от звената ѝ се оказа неуспешна и сега компанията носи последиците от това

19:30 | 10.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson ще се сбогува с 6.1 млрд. шведски крони (687 млн. долара) през четвъртото тримесечие, тъй като се отказва от неуспешната стратегия на губещото звено Business Support Systems (BSS), предава Ройтерс.

То предоставя продукти за таксуване и фактуриране в реално време и се опита да увеличи мащаба си, но в крайна сметка не успя да постигне целите си.

"Очакваното потребителско търсене... не се материализира“, посочи Ericsson в изявление. „В допълнение някои проекти се сблъскаха със забавяния и преразходи“.

Ericsson заяви, че ще ускори преструктурирането на BSS бизнеса си, част от нейното звено Digital Services, което носи около 17% от приходите от продажби на групата. Идеята е сега компанията да се фокусира повече върху основните си продукти и да намали загубата на BSS през 2019 г.

В резултат от новината книжата на компанията понижиха стойността си с 4,5%, на фона на 1% спад на Stoxx Europe 600 Technology Index.

През 2018 г. цената на акциите на Ericsson се повиши значително, тъй като програмата ѝ за свиване на разходите и оптимизиране на бизнеса постигна успех в голяма част от бизнесите ѝ, след години на криза, в която телекомуникационните оператори свиха разходите си.

Компанията заяви, че предвижда допълнителни разходи за преструктурирането, свързани с планираните мерки, включително намаляване на броя на служителите. Разходите се равняват на 1,5 млрд. крони и ще бъдат направени тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още