Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Ericsson заведе дело срещу Samsung в Съединените щати

Шведската компания обвинява Samsung в неизпълнение на условията на лицензионно споразумение

Ericsson заведе дело срещу Samsung в Съединените щати

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Ericsson съди Samsung Electronics в Съединените щати, обвинявайки южнокорейския телекомуникационен гигант, че не е изпълнил условията на лицензионно споразумение между двете компании, пише Bloomberg.

Случаят е свързан с предполагаеми нарушения на задълженията на Samsung, а европейският играч иска от съда да отсъди, че “Ericsson е изпълнила собствените си ангажименти“, сочи изявление от днес.

Тъй като няколко от лицензионните сделки на компанията ще изтекат през следващата година, Ericsson твърди, че е изправена пред риск от забавяне на плащания по тях, докато условията бъдат отново договорени.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 8,2% след старта на търговията в Стокхолм. Това е най-големият спад от март насам.

Още по темата

Говорител на Samsung е коментирал пред Bloomberg News, че след като жалбата бъде получена, „ще я разгледаме и ще дадем подходящ отговор“.

Днешните новини обясняват „неясните насоки на Ericsson за 2021 г.“, посочват анализатори на Handelsbanken.

„Отлагане на близо половината от тримесечните приходи от права върху интелектуална собственост на Ericsson съответства на приблизително 20-25% от тримесечната коригирана печалба преди лихви и данъци“, твърдят анализаторите.

Шведският производител на телекомуникационно оборудване твърди, че процесите рискуват да намалят оперативните ѝ приходи с около 1,5 млрд. крони (178 млн. долара) през следващото тримесечие, отчасти заради съдебни разходи.

По думите на Ericsson „сегашните геополитически условия“ и преходът към 5G технология възпрепятстват продажбите на смартфони, което ще доведе до по-ниски приходи от лицензиране.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
А1 подпомага борбата с климатичните заплахи за водния сектор