IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Globul облича сините дрехи на Telenor

Вторият най-голям мобилен оператор в страната променя официално името си

13:30 | 04.11.14 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Telenor Bulgaria</em></p>

Снимка: Telenor Bulgaria

Вторият най-голям мобилен оператор в България по пазарен дял официално приема името Telenor Bulgaria като част от сделката по придобиването му от Telenor Group за 717 млн. евро. Компанията променя логото си и заменя досегашния си основен зелен цвят на брандинга със син.

В рамките на днешния ден голяма част от магазините на Globul ще отвори врати с нов дизайн и напълно ребрандирани.

Скоро в част от търговски обекти на Telenor ще се предлагат iPhone 6 и iPhone 6 Plus, коментира главният изпълнителен директор на Telenor Bulgaria Стайн-Ерик Велан. "Устройствата ще се предлагат на конкурентни цени, категоричен е Велан". От своя страна Telenor е изключителен представител на Apple за iPhone в България.

Припомняме, че Mtel вече предлага  iPhone 6 и iPhone 6 Plus на своите клиенти, но на сравнително висока цена. 

По думите на Велан операторът ще предостави по-добро покритие и повече иновативни услуги. Целта на Telenor е да осигури еднакво отношение на новите и настоящите потребители на нейните услуги, разчитайки на най-добрите си практики до момента, допълва той.

„Ние не купуваме името, купуваме правото да работим с хората от Globul, правото да засилим позициите си в България. Това е нещото, в което инвестираме“, твърди изпълнителният вицепрезидент на Telenor Group Кйел-Мортен Йонсен.

По думите му компанията работи в шест страни в Азия и в седем в Европа, като в повечето от тях се използва името Telenor, ето защо преминаването към него е логична стъпка и в България след придобиването на Globul.

"Инвестициите на Telenor Group в България досега ясно показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на Telenor Group, което включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати“, допълва Йонсен.
 
Той потвърди, че в момента Telenor осъществява голяма инвестиция в мрежите си. В България компанията създава нова мрежа, която ще бъде завършена през 2015 г.

Globul променя не само името си, но и начина, по който компанията е управлявана. Тя вече не е с вертикална йерархична структура, а е „компания, в която хората работят заедно“, категоричен е главният изпълнителен директор на Telenor Bulgaria.

По думите му фирмата ще продължи да инвестира в страната, за да затвърди позициите си на пазара.

Ребрандирането е свързано с пускането на нов уебсайт, от който клиентите ще получават повече информация за услугите, които Telenor предоставя.

Telenor Group придоби Globul и Germanos Telecom Bulgaria на 1-ви август 2013 г. От 4-ти ноември тази година мобилният оператор променя официално името си на Telenor Bulgaria. 

Telenor Bulgaria присъства в страната от 2001 г., а в края на 2012 г. има 4,5 млн. потребители. През същата година Telenor Bulgaria и Germanos Bulgaria отчитат 378 млн. евро приходи, сочи информация на уебсайта на оператора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 14 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
В това си много прав.И не само при предплатените е така.Имаме голяма корпоративна група към Globul и миналия месец при преподписване на 2 годишен договор еднолично от тяхна страна без никакво основание или предизвестие завишиха абонаментните планове на 70% от номерата в групата и ни набутаха с няколкостотин лева. Глобул направо заприличаха на онези престъпници от МенТел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 0
Dimov
преди 9 години
Така и не мога да разбера цялото това тръбене че Глобул става Теленор. И какво сега, безплатни услуги ли ще има, олио ли ще раздават, КТБ ли ще оправят.... Какво? Една фирма става друга - уау голяма новина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 0
Georgi_Kodinov
преди 9 години
Толкова слабо ме интересува как се казват че няма накъде повече ! Ако ще и перо на едно определено място да си сложат докато не си оправят мрежата и тарифите хората ще бягаме :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 1
aldy
преди 9 години
Първата работа им беше да променят предплатени услуги, като ги карат да внасят непрекъснато суми за кредити, които редовно да губят след изтичане на периода на "кредита". За какъв КРЕДИТ може да се говори, след като става дума за ПРЕДПЛАТЕНИ услуги? Значи АЗ фактически ги кредитирам, а те ми прибират паричките, без да са ми дали услуга. Затова ще направя най-простото - ЩЕ ИМ БИЯ ШУТА в лакомия зад...к.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 13
Longin
преди 9 години
Успех!и пожелания скоро Теленор да е но.1 - но заслужено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още