IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Стационарните телефони са изчезващ вид

В момента малко над половината домакинства в САЩ имат работещ домашен телефон

14:26 | 27.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: WikiPedia</em></p>

Снимка: WikiPedia

Смартфоните стават постоянна компания за повечето хора в САЩ, а стационарните телефони все повече губят значението си. Преди 10 години 9 от всеки 10 домакинства в САЩ имаха действащ стационарен телефон. Днес вече е едва всяко второ има.

Това показват данни от Центъра за контрол и превенция на болестите, които следят броя на телефоните в САЩ като страничен продукт от провеждащото се на всеки две години национално изследване за здравето на гражданите от 2004 г.

Ако тази тенденция се запази със сегашното темпо, а няма причина да вярваме друго, мнозинството от американските домакинства може да са без стационарен телефон още тази година. А след няколко години домашните телефони може да се окажат изчезващ вид, като видеото, факса и други технологични реликви.

Това, което може да им даде известно време по пътя към пълно извезване е фактът, че хората ще продължат да ги ползват на работа, дори и това да е поради липсата на по-добра алтернатива. Другата им надежда са възрастните хора, които като цяло са по-консервативно настроени и обичат да залагат на изпитаните методи.

Данните от това проучване са за САЩ, но за всички е ясно, че тенденцията е световна. Кога за последно се обадихте на някого, освен на баба си, по домашния телефон?

Графиката показва броя на домакинствата в САЩ, които имат стационарни телефони и тези с само мобилни телефони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още