IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei отхвърли пред съда новите криминални обвинения на САЩ

Случаят датира от 2018 г. и в него е замесен главният финансов директор на компанията

18:30 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Китайската Huawei Technologies, най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, обяви, че свидетелствала, че е невинна пред федералния съд в Ню Йорк във връзка с новите обвинения по случая срещу компанията от 2018 г., предава Ройтерс.

Най-новото обвинение е, че Huawei е организирала кражбата на търговски тайни от шест американски технологични компании в продължение на две десетилетия, излъгала е за бизнеса си в Северна Корея и е помагала на Иран да следи протестиращите по време на антиправителствените демонстрации в страната през 2009 г.

Преди това Huawei беше обвинена от американското правителство в измама на банки и нарушаване на санкциите на САЩ срещу Иран чрез използването на Skycom Tech. Миналата година китайският гигант заяви, че не е виновен по тези обвинения.

В Окръжния съд в Бруклин американският адвокат на Huawei Томас Грийн обяви от името на компанията и три нейни звена, включително американското Futurewei Technologies , че тя се смята за невинна.

Главният финансов директор на Huawei Мън Уанджоу се бори срещу екстрадиция от Канада по повод първоначалните обвинения по случая, свързани с с обвиненията с подвеждане на банката HSBC Holdings за отношенията на Huawei със Skycom. Мън твърди, че е невинна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още