Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Испания инвестира 4,3 млрд. евро в 5G мрежата си до 2025 г.

Очаква се бизнесът също да направи големи инвестиции в новото поколение мрежови технологии

Испания инвестира 4,3 млрд. евро в 5G мрежата си до 2025 г.

Снимка: Pixabay

Испания ще инвестира 4,3 млрд. евро до 2025 г. във въвеждането на следващото поколение 5G телекомуникационна технология и разширяване на покритието, обяви правителството, цитирано от Ройтерс.

Общо 883 млн. евро вече са предвидени в бюджета за следващата година, който парламентът се очаква да приеме в следващите седмици, като включва инвестиции за разширяване на покритието извън големите градове.

„Целта е всеки, независимо къде живее, да се радва на предимствата на този напредък в свързаността съгласно план, който е особено важен за селските райони на Испания“, коментира правителственият говорител Мария Хесус Монтеро след седмичното заседание на кабинета.

Още по темата

Освен това Испания очаква компании да инвестират около 24 млрд. евро в 5G технологии в страната до 2025 г., уточнява тя.

Телекомите по целия свят пускат мрежи, които могат да предложат изключителни бързи скорости за сваляне и потенциално свързване на милиарди устройства, които да се ползват в домове, офиси, заводи и градове.

Пускането на 5G мрежата в Испания ще изисква 6 млрд. долара инвестиция в инфраструктура, обяви миналата седмица ръководителят на испанския бизнес на Telefonica.

Асоциацията на телекомите GSMA изчисли, че операторите в глобален мащаб ще похарчат 78% от прогнозираните 1,14 трлн. долара капиталови разходи през следващите пет години.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Новата сделка на Telefonica проправя пътя на американски гигант в Европа