IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай търси диалог с чуждестранните технологични компании

Сред поканените дружества личат имената на Dell, Samsung, SK Hynix и ARM

18:00 | 09.06.19 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайските власти са поканили някои от големите чуждестранни технологични компании за провеждане на разговори, след като САЩ наложиха забрани срещу световния телекомуникационен лидер Huawei Technologies Co Ltd., съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от източници, запознати с темата. 

Investor припомня, че американското правителство реши да наложи контрол над възможностите на Huawei да продава оборудване в САЩ и да купува технологии от американски доставчици. Ходът може да засегне сериозно една от най-успешните, но противоречиви китайски компании, които оперират глобално.

Скоро след това Пекин обяви, че ще издаде свой списък с „ненадеждни“ чуждестранни компании. От Китай също така намекнаха, че ще ограничат доставките на редки метали в посока САЩ.

Представител на Microsoft посочи, че спазването на забраните, наложени от американската администрация по отношение на Huawei, ще доведе до допълнителни усложнения за всички участници в сектора.

The New York Times първи съобщи за срещите, водени от Националната комисия за развитие и реформи (NDRC), посочвайки, че големите чуждестранни технологични компании са предупредени да спазват забраната на САЩ да продават американски технологии на китайски дружества или могат да се сблъскат със сериозни последствия.

Не е необичайно Китай да призовава представители на чуждестранни компании и местни дружества да представят своите становища.

Според представител на друга компания Китай осъзнават своята зависимост от американските технологии и на страната ѝ е необходимо още време преди да се справи с това, след което ще изгони чуждестранните компании.

По данни на The New York Times сред поканените компании личат имената на американската Dell Technologies Inc, южнокорейските Samsung Electronics Co Ltd и SK Hynix Inc., както и на британската ARM, която през май прекрати доставките си за Huawei.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 4 години
"Шанс не шанс, дедо Дони разделя светът на 2 лагера.В единия има големи излишъци на кинти,в другия колосални дългове."Тия номерца можеш да ги прилагаш в кръчмата на твойто село.Поясни за кои точно лагера говориш или май трола си ти , щото не можеш да отговориш на елементарен въпрос. Е, поне за мен е елементарен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 2
george353
преди 4 години
Петров, трудно се развиват такива огромни територии. В Алабама още нямат канализация и вършат бизнеса си в задния двор. В LA , въпреки че е развит район, има случаи на тиф разнасян от плъхове, бълхи, и *** заради нарастващия брой бездомнни. https://***.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/alabama-black-belt-un-poverty-expert-extreme-developed-country-sewage-crisis-roy-moore-philip-alston-a8105886.htmlhttps://***.forbes.com/sites/chuckdevore/2019/06/04/typhoid-fever-typhus-tuberculosis-are-l-a-s-medieval-diseases-coming-to-your-city/#76831941610d
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 3
ABBA
преди 4 години
В реалният живот както рекох давам акъл срещу заплащане.Ако ти си икономически неграмотен, това си е твой проблем...Не мога да оплождам пространството за всеки неграмотен ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 5
julian12
преди 4 години
Пич, къде ги видя тия излишъци на кинти??? Айде почвай да изброяваш да видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 8
ABBA
преди 4 години
Шанс не шанс, дедо Дони разделя светът на 2 лагера.В единия има големи излишъци на кинти,в другия колосални дългове.Икономическите закони са като физическите -колкото по-дълго отлагаш някакво логично действие,толкова откатът е по-яростен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 5
mrynmryn
преди 4 години
Никакъв шанс някой да си рискува пазара в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 8
ABBA
преди 4 години
Този, които не знае истината е само гл.упак.Но който я знае и я нарича лъжа, той е престъпник.Бертолд БрехтХората трябва да обичат Америка, да се възхищават от Америка, да мечтаят за Америка.Збигнев Бжежински
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 4 години
Качество жизни сельчан оставляет желать лучшего. В ходе недавнего заседания правительственной комиссии Дмитрий Медведев напомнил, что центральное водоснабжение есть только в 40 процентах населенных пунктов, а по асфальтированным дорогам можно добраться лишь до трети российских сел. Не съм русофоб, затова предлагам русия първо да направи централно водоподаване в селата си и ако е възможно малко асфалт. За май.ните ако и остане време
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 15
ABBA
преди 4 години
Русия тегли м***йната на Запада. Разбирайте го като финансова война:https://***.youtube.com/watch?v=LfMQ__TLowwРоссия впервые идт наперекор МВФ. Лд тронулся( Русия за първи път отива срещу МВФ. Ледът е счупен )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 23
ivailojelyazkov
преди 4 години
Никой нормален няма да тръгне срещу САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още