IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Фоли поема ръководството на Telenor в България

56-годишният канадец познава страната ни, след като преди години бе изпълнителен директор на МобилТел, отговарящ за маркетинга и продажбите

10:15 | 14.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Стайн-Ерик Велан при представянето на 4G услугата на оператора. <em>Снимка: Telenor</em></p>

Стайн-Ерик Велан при представянето на 4G услугата на оператора. Снимка: Telenor

Майкъл Фоли ще е новият главен изпълнителен директор на Telenor България от 1 август 2016 г., съобщи операторът. Досега 56-годишният Фоли ръководеше бизнеса на компанията в Пакистан. Неговото място в азиатската страна ще заеме Ирфан Уахаб Кхан, който става и вицепрезидент на концерна.

Фоли притежава над 30 години опит в областта на продажбите, маркетинга, както и оперативен опит в сферата на телекомуникациите и продажбите на дребно, както в развити, така и в развиващи се пазари. Той е живял и работил в над 11 държави. Фоли, който е канадец с две деца, познава страната ни, защото от 2004 до 2005 г.  бе изпълнителен директор на МобилТел, отговарящ за маркетинга и продажбите. По-рано като маркетинг специалист той е работил в компании в областта не само на телекомуникациите, но и на високите технологии и фармацевтиката - Procter& Gamble Inc, Bell Canada Enterprises, Cogeco Cable, Excite@Home, Alopa Networks. 



Досегашният главен изпълнителен директор на Telenor България Стайн Ерик Велан ще поеме функцията на старши вицепрезидент и ръководител „Корпоративно съдействие“ в Telenor Group. Стайн-Ерик бе изпълнителен директор на Telenor България от 2013 г., когато Telenor Group придоби мобилния оператор GLOBUL. Под негово управление компанията бе преобразена напълно, което включваше ребрандинг, стартирането на 4G услуги и утвърждаването ѝ като лидер по отношение на предпочитанията на клиентите, рентабилност и приходи от мобилни услуги. С изтичането на 3-годишния си договор Стайн-Ерик ще се оттегли от поста си на член на мениджмънта на Telenor Group.  

„Радостен съм, че Майкъл Фоли се съгласи да поеме нови отговорности във втора компания от групата, а Ирфан Уахаб Кхан прие управлението на Telenor Пакистан. С тези назначения максимално ще се възползваме от компетентността и знанията на нашите лидери от различните пазари и функции, които имат“, казва Сигве Бреке, президент и главен изпълнителен директор на Telenor Group, цитиран в прессъобщението.

„Горд съм от постиженията ни като екип в Telenor Пакистан. Ирфан Уахаб Кхан ще се справи отлично с управлението и желая на него и на организацията всичко най-добро в бъдеще. Сега съм нетърпелив да науча повече за бизнеса и екипа в България, да покажем на клиентите си ползата от продуктите и услугите на Telenor и силата на дигитализацията“, коментира Майкъл Фоли. Той запазва позицията си на председател на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank в Пакистан. 

Досегашната позиция на Ирфан Уахаб Кхан бе заместник изпълнителен директор и главен маркетинг директор в Telenor Пакистан. Той работи в Telenor Group от 12 години и е първият служител на групата в Пакистан. Започва като главен вицепрезидент и ръководител „Корпоративна политика“ през 2014 г. Оттогава е бил на редица позиции в Групата както в Азия, така и в Европа, сред които вицепрезидент „Устройства“ и ръководител „Дистрибуция“ за Азия и Европа. Кхан също така е член на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank. 

„Горд съм да работя в една от най-иновативните и прогресивни компании в Пакистан, която е на път да промени живота на милиони хора, като им предоставя ползите на дигиталните и финансовите услуги. При тези отдадени и отговорни служители аз нямам съмнение, че Теленор Пакистан ще продължи да създава стойност за клиентите и акционерите си“ , каза Ирфан Уахаб Кхан.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още