IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макс ще ползва мрежата на Мтел и вече има национално покрититие

В момента 4G мрежата на новия оператор покрива почти 40 на сто от населението на България

14:58 | 28.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Макс ще ползва мрежата на Мтел и вече има национално покрититие

Макс и Мтел обявиха сключването на първия договор за национален роуминг в страната ни. По този начин 4G LTE операторът ще използва 3G мрежата на Мтел там, където няма покритие, като по този начин ще осигури на клиентите обхват в цялата страна.  

Споразумението е подписано от главните изпълнителни директори на компаниите Танасис Кацирубас и Нейчо Величков. 

Макс като национален роуминг оператор с ограничено собствено покритие ползва мрежата на вече утвърден телеком в лицето на Мтел срещу заплащане на едро. Освен това предлага от свое име услуга по цени на дребно, които сам определя. 

В случая клиентите на Макс ще ползват неговата мрежа в големите градове, но след като излязат от зоната на покритие, ще бъдат прехвърляни към мрежата на Мтел. 

Според главния изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас сделката допълнително ще увеличи конкуренцията между телекомите в страната.

Макс беше първата компания в България, която предложи в търговската мрежа 4G LTE технологията. Това се случи през май 2014 г., а след това от компанията са стартирали преговори за национален роуминг. В момента 4G мрежата на Макс покрива почти 40 на сто от населението на България. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още