IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият лидер на Vodafone продължава съкращаването на разходите

Освен това той ще преразгледа активите от телекомуникационни кули на компанията

10:51 | 13.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новият главен изпълнителен директор на Vodafone заяви, че ще намали оперативните разходи до 1,2 млрд. евро до 2021 г. и ще преразгледа активите от кули на компанията, за да насърчи възвръщаемостта, след като органичните приходи нараснаха с 0,8% през първата половина на годината, предава Ройтерс.

"Моите нови стратегически приоритети са фокусирани върху... радикално опростяване на нашия оперативен модел и генериране на по-добра възвръщаемост от нашите инфраструктурни активи“, коментира Ник Рийд.

Книжата на Vodafone са понижили стойността си с 39% от началото на годината на фона на притесненията на инвеститорите за разходите по придобиването на кабелните активи на Liberty Global в Германия, както и на разходите за новия спектър за 5G услугите и по-трудните условия за работа на някои европейски пазари.

Рийд твърди, че е предприел решителни търговски и оперативни действия, за да отговори на предизвикателствата на конкуренцията в Италия и Испания, и ще намали разходите на Vodafone за трета година.

Същевременно компанията сви целта си за годишния органичен растеж на коригираната си печалба от основния бизнес до 3% от диапазона 1-5% преди това. Vodafone заяви, че очаква свободен паричен поток преди разходите за спектъра в размер на 5,4 млрд. евро, което е над предишната годишна цел за 5,2 млрд. евро.

Vodafone отчете приходи от услуги от 19,7 млрд. долара и коригирана печалба от 7,08 млрд. евро, което е с 2,9% повече на органична годишна база база за шестте месеца до края на септември. Резултатът отговаря на пазарните очаквания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още