Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Новият лидер на Vodafone продължава съкращаването на разходите

Освен това той ще преразгледа активите от телекомуникационни кули на компанията

Новият лидер на Vodafone продължава съкращаването на разходите

Снимка: Архив Ройтерс

Новият главен изпълнителен директор на Vodafone заяви, че ще намали оперативните разходи до 1,2 млрд. евро до 2021 г. и ще преразгледа активите от кули на компанията, за да насърчи възвръщаемостта, след като органичните приходи нараснаха с 0,8% през първата половина на годината, предава Ройтерс.

"Моите нови стратегически приоритети са фокусирани върху... радикално опростяване на нашия оперативен модел и генериране на по-добра възвръщаемост от нашите инфраструктурни активи“, коментира Ник Рийд.

Книжата на Vodafone са понижили стойността си с 39% от началото на годината на фона на притесненията на инвеститорите за разходите по придобиването на кабелните активи на Liberty Global в Германия, както и на разходите за новия спектър за 5G услугите и по-трудните условия за работа на някои европейски пазари.

Още по темата

Рийд твърди, че е предприел решителни търговски и оперативни действия, за да отговори на предизвикателствата на конкуренцията в Италия и Испания, и ще намали разходите на Vodafone за трета година.

Същевременно компанията сви целта си за годишния органичен растеж на коригираната си печалба от основния бизнес до 3% от диапазона 1-5% преди това. Vodafone заяви, че очаква свободен паричен поток преди разходите за спектъра в размер на 5,4 млрд. евро, което е над предишната годишна цел за 5,2 млрд. евро.

Vodafone отчете приходи от услуги от 19,7 млрд. долара и коригирана печалба от 7,08 млрд. евро, което е с 2,9% повече на органична годишна база база за шестте месеца до края на септември. Резултатът отговаря на пазарните очаквания. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Huawei и Cinelibri канят на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020