IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опасенията за сигурността не забавят продажбите на Huawei

Компанията твърди, че ако ситуацията продължи, негативният ефект върху бизнеса ѝ е неминуем

17:02 | 13.02.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нарастващите глобални опасения за сигурността не пречат на продажбите на Huawei Technologies засега, макар че това може да се промени, ако правителственият натиск, воден от САЩ, принуди мобилните оператори да отложат инвестициите си, твърди представител на китайската компания, цитиран от Bloomberg.

Американските власти твърдят, че Huawei носи потенциални рискове за сигурността, а държавният секретар Майкъл Помпейо тази седмица призова съюзниците на САЩ да блокират базираната в Шънджън компания. Huawei коментира, че е частна компания, която не приема поръчки от китайското правителство и не би го направила, защото това ще срине нейния глобален бизнес.

"На този етап не наблюдаваме забавяне на продажбите на мрежово оборудване или на устройствата на Huawei”, коментира директорът по киберсигурността ѝ Яап Мейер. „Нека сме ясни, ако сегашната ситуация продължи доста по-дълго, в някакъв момент, разбира се, това ще повлияе на бизнес развитието ни“.

В средата на януари основателят на Huawei Рън Джънфей заяви, че е уверен, че приходите на компанията ще нараснат до 125 млрд. долара през 2019 г. от над 100 млрд. долара миналата година.

Huawei води преговори с правителства в Европа за стандартите за сигурност за новите технологии, макар че в САЩ не може да се ангажира с това. Помпейо почти постави ултиматум на европейските страни да изберат САЩ или Huawei, посочвайки в Унгария, че договорите с гиганта може да ограничат достъпа до американско оборудване.

Това носи рискове за скоростта, с която ще бъде пусната инфраструктурата за новото поколение мобилни мрежи, където Huawei е главен доставчик в света. Бъдещият растеж на компанията в Полша е под въпрос, след като неин служител в страната беше арестуван през януари по подозрение в шпионаж заедно с бивш агент на полските служби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
xapoznai
преди 5 години
Тоест номера не минава! Явно става въпрос за свръх печалби щом цяла държава (и то каква) води война с една компания. При това единия има целия арсенал от ненаказуеми политици и администрация, които могат да бълват обвинения 24/7, а дори и да санкционират физически докато противника разполага само с една технология. Явно първият щатски конкурент е толкова назад, че направо няма шанс. За щастие историята е показала, че срещу прогреса не може да се бориш. Да, става да измислиш нещо пред аудиторията като ракетите на Садам, но при бизнеса сладките приказки не хващат декиш - става въпрос за пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още