Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Организаторът на Световния мобилен конгрес съкращава 20% от служителите си

GSMA вярва, че с взетите мерки ще успее да преживее кризата и да организира следващото събитие през 2021 г.

Организаторът на Световния мобилен конгрес съкращава 20% от служителите си

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Глобалната организацията на телекомуникационната индустрия GSMA съкращава една пета от работната си сила, след като беше принудена да отмени събитие, носещо по-голямата част от приходите ѝ, пише Bloomberg.

Решението беше взето от GSMA, след като през февруари се отказа от провеждането на Световния мобилен конгрес в Барселона. Това беше едно от първите събития, пострадали от Covid-19, което носи около 80% от годишните приходи на асоциацията. Компанията има около 1000 служители.

Стефани Линч-Хабиб, главният маркетинг директор на групата, потвърди съкращенията и общия брой на служителите, посочвайки, че засегнатите са били информирани.

Още по темата

„Смятаме, че това е поне тригодишен сценарий за възстановяване“, коментира тя в интервю и добавя, че намалението на броя на служителите е част от по-голям план за съкращения на разходите. GSMA също така е спряла изплащането на бонуси, съкратила е бюджети и разходи, които не са за служители, с около 40% за тази година.

„Тежка ситуация“

„Преминаваме през изключително тежка ситуация и това не е защото някой върши зле работата си“, коментира още тя. „Ние сме наистина съпричастни, но това беше необходимо, за да се гарантира здравето на GSMA и как тя служи на индустрията“, допълни Линч-Хабиб.

Премахването на MWC Barcelona от календара, а след това и свързаното с това събитие в Шанхай, означава, че телекомуникационните гиганти са загубили възможност да генерират маркетингово вълнение около най-новите си технологии, като 5G устройства и продуктите от интернет на нещата. Най-големите играчи от индустрията често харчат десетки милиони долари, за да показват предложенията си на конгреса в Барселона. По-малките плащат стотици хиляди.

През февруари генералният директор на GSMA Матс Гренрид заяви, че асоциацията „очаква солидарност“, защото е „неправителствена организация и не генерираме печалба“.

През март GSMA заяви, че ще предложи връщане на средствата на посетителите на цените на техните билети за събитието в Барселона, които са на цена от 799 евро за основен пропуск. Но на големите изложители искаше да даде отстъпки за посещенията на шоуто през следващи години, като алтернатива на връщането на големи суми.

Днес Линч-Хабиб заяви, че съкращенията на служители и другите мерки за свиване на разходите са направени, за да е сигурна, че MWC Barcelona и свързаните с конгреса събития ще могат да се завърнат през 2021 г. и след това на живо.

„Очаквам да бъде много силно събитие, но ще трябва да се справим с реалността, че някои хора все още искат да участват от дистанция през следващата година“, коментира тя. „Работим усилено с нащия главен изпълнителен директор, за да се уверим, че всичко това е възможно“.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Сделка за милиарди: Liberty Global купува швейцарския телеком Sunrise