IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на SoftBank за първото тримесечие е нараснала с 4%

Телекомуникационният оператор е успял да привлече повече потребители на мобилни услуги

11:17 | 05.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският телеком SoftBank обяви, че оперативната му печалба за тримесечието, завършило през юни, е нараснала с 4%, в съответствие с прогнозите, след като броят на потребителите на мобилни услуги се е увеличил, предава Ройтерс.

Оперативната печалба на компанията е достигнала 268,9 млрд. йени (2,54 млрд. долара) за първото тримесечие, спрямо средна прогноза на четирима анализатори, анкетирани от Refinitiv, за 268 млрд. йени.

Броят на мобилните абонати е нараснал с 372 хил. за трите месеца, след като SoftBank задейства план, насочен към потребителите на повече данни.

Телекомът запази прогнозата си за годишната оперативна печалба на ниво от 890 млрд. йени, или с 9% повече спрямо предходната година.

SoftBank увеличи дела си в Yahoo Japan и превърна интернет компанията в свое звено, което да подкрепи растежа отвъд телекомуникационния бизнес.

Делът в Yahoo и първото обратно изкупуване на акции, обявено миналия месец, помогнаха на акциите на SoftBank, които все пак се задържаха под цената от 1500 йени от IPO-то.

Книжата приключиха търговията днес с 0,5% спад, преди обявяването на финансовия отчет.

През декември SoftBank осъществи най-голямото първично публично предлагане в Япония, след като компанията ѝ майка SoftBank Group се фокусира върху инвестиции в технологични фирми.

Плановете на телекома за експанзия включват платформа за автономно шофиране, която създава с Toyota Motor, и планира да изнася.

Подобни съвместни предприятия ще изискват високоскоростни 5G услуги. Очаква се те да бъдат пуснати в Япония през следващата година. Главният изпълнителен директор на SoftBank Кен Мияучи твърди, че това ще насърчи растежа на телекомуникационния бизнес и ще успокои опасенията, че пазарът в страната е достигнал своята зрялост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още