IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rakuten ще се конкурира със SoftBank на пазара за мобилни услуги в Япония

Японската технологична компания сключва сделка с телекома KDDI Corp с идеята да навлезе сериозно на пазара на мобилни услуги

11:51 | 01.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японската технологична компания Rakuten Inc разкри в четвъртък, че ще си партнира с местния телеком KDDI Corp, за да навлезе сериозно в бизнеса с мобилни услуги, където ще се конкурира с NTT Docomo и SoftBank Group Corp, съобщава Ройтерс. 

KDDI ще предостави на компанията достъп до своите национални роуминг услуги, докато Rakuten ще предложи своя експертен опит в мобилните разплащания.

Японското правителство подкрепи планираното навлизане на Rakuten на пазара на мобилните услуги през миналата година, заявявайки, че повишената конкуренция ще бъде от полза за потребителите.

Въпреки това анализаторите са скептично настроени към сделката, като се съмняват, че Rakuten е способна да изгради достатъчно голяма мрежа, за да предлага надеждни и високоскоростни услуги.

Сделката се осъществява на фона на засиления правителствен натиск върху националните телекоми за редуциране на цените за предлаганите услуги, което влияе негативно на потребителите.

Акциите на NTT Docomo поевтиняха с почти 15% в четвъртък, след като компанията обяви, че по-ниските такси ще навредят на печалбата от следващата фискална година.

Книжата на SoftBank, която планира да осъществи първично публично предлагане на своя мобилен бизнес в началото на декември, също поевтиняха с над 8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още