Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Росен Желязков: При предоставянето на облачни услуги трябват високи стандарти

Две трети от малките и средни предприятия в България използват услуги на отдалечен достъп, посочи министърът

Росен Желязков: При предоставянето на облачни услуги трябват високи стандарти

Снимка: Ройтерс

България подкрепя развитието на пазара на доставчиците на облачни услуги в Европейския съюз. Това заяви Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на заседание на Съвета на министрите по телекомуникации в Брюксел. Една от темите на дискусиите днес беше „Европейският съюз като център за етично използване на данни“, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата

"Две трети от малките и средни предприятия в България използват облачни услуги, ето защо смятаме, че предоставянето на отдалечен достъп трябва да се базира на високи стандарти за защита на личните данни, информационната сигурност и запазването на целостта на данните", добави министърът.

По думите му етичните и социални ценности и стандарти на Европейския съюз в областта на свободното движение на данни, трябва да се популяризират и в международен контекст.

Росен Желязков подчерта, че трябва да има гаранции за бизнеса и гражданите, че ще могат да упражняват контрол на данните, които споделят. Той се обяви за разширяване на обхвата на  етичните правила и по отношение на автономните интелигентни системи,  криптовалутите, фалшивите новини и алгоритмите за военни цели.

„В контекста на значението, което отдаваме на конкурентоспособността на европейската икономика, приемането на заключения на Съвета за 5G мрежите е добра основа за координирани действия за ефективното изграждане на технологии от пето поколение с акцент върху тяхната сигурност“, коментира министърът след като на заседанието бяха приети заключения относно значимостта на 5G мрежата за европейската икономика и необходимостта от смекчаване на рисковете за сигурността

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Huawei и Cinelibri канят на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020