Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

САЩ с нови условия за сливането на T-Mobile US и Sprint

Министерството на правосъдието иска да гарантира, че в страната ще има 4 големи мобилни оператора

САЩ с нови условия за сливането на T-Mobile US и Sprint

Снимка: Ройтерс

В рамките на преговорите за сливане на американското дъщерно дружество на Deutsche Telekom T-Mobile US със Sprint се появява ново препятствие, твърди Bloomberg. Според медията членове на Министерството на правосъдието на САЩ са споменали ново конкретно условие за сделката за 26 млрд. долара. На компаниите ще бъде позволено да се слеят, само ако създадат отделен доставчик.

Още по темата

Според Bloomberg по този начин Министерството на правосъдието иска да гарантира, че все още още има четирима големи мобилни оператора в САЩ. Това изискване надхвърля предишните планове за разделяне само на една марка за предплатени услуги (prepaid), която да продължи да работи в мрежата на двете дружества.

T-Mobile и Sprint – досегашните номер три и номер четири на пазара, обявиха плановете си за сливане преди повече от година. Оттогава те чакат одобрението на различните надзорни органи. Няколко от тях, включително мощният телекомуникационен регулатор, вече дадоха благословията си.

Въпреки това политиците, а също и антимонополният надзор в Министерството на правосъдието, се притесняват, че конкуренцията на пазара ще стане по-малка, след като останат само трима играчи, а това може да доведе до повишение на цените в средносрочен план. Очаква се окончателното решение на ръководителя на агенцията Макан Дерахим.

 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Подложена на натиск от САЩ, Huawei спира да произвежда флагманските си процесори