Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

САЩ са против China Telecom да продължи да оперира на тяхна територия

Федералната търговска комисия поиска съдъд да отхвърли искането на китайския гигант

САЩ са против China Telecom да продължи да оперира на тяхна територия

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Федералната комуникационна комисия (FCC) в Съединените щати поиска от апелативния съд да отхвърли искането на China Telecom Group да продължи да предоставя услуги в САЩ, след като FCC отмени разрешението ѝ за работа, предава Ройтерс.

Най-голямата китайска телекомуникационна компания внесе искането си до Апелативния съд на САЩ в окръг Колумбия този месец.

„China Telecom няма вероятност да успее с исковете си“, посочват адвокати на Министерството на правосъдието и FCC в съдебна преписка, публикувана в сряда. Те твърдят, че фирмата не е разгледала доказателствата „и вместо това оспорва процедурата на комисията“.

На 26 октомври China Telecom Americas, която не е отговорила запитванията за коментар, е получила нареждане от FCC да преустанови услугите си в САЩ до началото на януари заради опасения за националната сигурност.

FCC твърди, че China Telecom „е обект на експлоатация, влияние и контрол от китайското правителството и е много вероятно да бъде принудена да се съобразява с исканията на китайското правителство“.

China Telecom, която през последните 20 години беше упълномощена да предоставя телекомуникационни услуги в Съединените щати, имаше над 335 млн. абонати по целия свят през 2019 г. Освен това тя предоставя услуги на китайски правителствени звена в САЩ.

През март FCC започна процес по отмяна на решението на China Unicom Americas, Pacific Networks и изцяло притежаваното от тях дъщерно дружество ComNet за предоставяне на телекомуникационни услуги в САЩ.

През май 2019 г. FCC гласува единодушно да откаже на държавната китайска телекомуникационна фирма China Mobile правото да предоставя услуги в САЩ.

China Telecom заяви, че трябва да уведоми клиентите си за решението до 4 декември и посочи, че без временно спиране на действията на FCC „ще бъде принудена да преустанови значителни операции, което ще навреди непоправимо на бизнеса, репутацията и взаимоотношенията ѝ“,

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
5G предизвика „смекчен хаос“ на американските летища