IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sprint не разкри плановете си за нови сделки

Инвеститорите останаха разочаровани от мълчанието по този ключов въпрос

18:32 | 03.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американската телекомуникационна компания Sprint понижиха стойността си с близо 10 на сто в сряда, след като четвъртият по големина американски телеком не даде подробности за сделките, които ще преследва. Всичко това се случи на фона на новините, че нейната тримесечна загуба се свива и фирмата се радва на силен ръст на броя абонати, предава Ройтерс.

Инвеститорите възлагаха големи надежди на конкретни подробности във връзка с преговорите за сливания по време на срещата, организирана след обявяването на отчета на телекома. Събитието беше организирано от председателя на Sprint Масайоши Сон, който е и главен изпълнителен директор на SoftBank, контролиращия акционер на Sprint.

Вместо да разкрие така желаната информация, Сон представи нов инструмент, който Sprint пуска за клиентите си, за да разшири покритието на тяхната мрежа. Освен това обяви, че като цяло компанията проявява интерес и проучва възможностите за сключването на сделка.

“Ако има възможности, ще бъдем много отворени”, обясни той, подчертавайки, че все пак компанията не бърза с подобни ходове.

В резултат от новините книжата на компанията понижиха стойността си със 7 на сто в късните сутрешни часове на търговията до 8,44 долара.

Федералната комисия по съобщенията на САЩ блокира преговорите за сливания между телекомуникационните компании за една година, тъй като проведе търг за 19,8 млрд. долара за честоти, ползвани за безжични мрежи. Sprint не участва в търга, но нямаше право да преговаря с фирмите, които се включиха. Сега след като въпросният едногодишен период изтече, тя може да започне преговори.

През февруари Ройтерс писа, че SoftBank се готви за преговори за сделка с главния акционер на T-Mobile US, Deutsche Telekom, след като търгът приключи.

По време на среща с репортери късно в сряда главният изпълнителен директор на Sprint Марсело Клори подчерта, че компанията е отворена към придобивания, продажби или сливания с друг играч. Освен това той заяви, че в момента Sprint няма намерение да продава отделно своите честоти.

“Планираме да използваме всяка част от спектъра, която притежаваме”, заяви той. “Вярвам, че това е нашето конкурентно предимство”.

Нетната загуба на Sprint се сви до 283 млн. долара, или 7 цента на акция, през четвъртото тримесечие, завършило на 31 март, от 554 млн. долара, или 14 цента на акция, година по-рано.

Нетните оперативни приходи са нараснали с 5,8% до 8,54 млрд. долара.

Средната прогноза на анализаторите беше за нетна загуба от 4 цента на акция при приходи от 7,93 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Sprint е привлякла 42 хил. потребители на абонамент през тримесечието. Според анализаторите това е относително силен резултат. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още