IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile US нарече офертата на Iliad „незадоволителна“

Компанията обаче остава отворена за преговори при по-високо предложение

13:20 | 14.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
T-Mobile US нарече офертата на Iliad „незадоволителна“

T-Mobile US, американското дъщерно дружество на Deutsche Telekom, нарече офертата за придобиване от френската компания Iliad „незадоволителна“. Определението е на главния финансов директор Бракстън Картър по време на конференция за инвеститорите. Същевременно Картър заявява, че T-Mobile US е отворена за преговори при по-висока оферта, пише The Wall Street Journal.

Картър заявява, че офертата от Франция е "много ласкателна", но твърде ниска като стойност. „Вярвам, че по принцип рядко се прави най-добрата оферта от първия опит", добавя той. 

Засега обаче Iliad не счита за необходимо да подобрява собствената си оферта, тъй като след отказа на американската телекомуникационна компания Sprint от евентуалното сливане, сега французите не са заплашвани от битка за наддаване. 

Решението на Sprint да се откаже от преследването на сделката беше взето, малко след като френският мобилен оператор Iliad отправи оферта за придобиването на дял от 56,6% от T-Mobile US. Това породи надежди, че ще има голямо наддаване. Iliad предлага 15 млрд. долара, или 33 долара за акция, за дял от 56,6 на сто в T-Mobile. 

През миналата седмица ръководителят на германската компания майка Deutsche Telekom Тимъти Хьотгес открито изказа готовност за раздяла на германския концерн с T-Mobile US. Това обаче може да стане само в случай, че цената е добра, казва той. Според Deutsche Telekom в момента няма оферта, която е да е на добра стойност и да отива отвъд това, което самата група печели органично.

Германският телеком притежава 67% от четвъртия по големина мобилен оператор в САЩ и търси начин да излезе от американския пазар от повече от три години, защото T-Mobile заема четвърта позиция след Verizon, AT&T и Sprint, а компанията вижда в това ограничение пред дългосрочните възможности за печалба.

Преди две седмици американският мобилен оператор отчете първата си нетна печалба от една година и повиши прогнозите за броя на новите си абонати

Междувременно председателят на втория по големина сателитен оператор в САЩ Dish Network Corp. заяви, че вече има смисъл да помисли за наддаване за T-Mobile US, след като Sprint е извън играта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още