IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telefonica предоставя част от мрежата си на Drillisch

Испанската компания майка на O2 е готова на отстъпка заради сделката за E-Plus

15:45 | 25.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германското подразделение на Telefonica иска да тушира загрижеността на Европейската комисия по отношение на закупуването на E-Plus и е готово на отстъпки. Мобилният виртуален оператор Drillisch се е ангажирал да поеме 20 на сто от капацитета на мобилните мрежи, които след придобиването на E-Plus ще станат собственост на Telefonica, заяви в сряда Telefonica Deutschland. Drillisch запазва и правото да закупи допълнително 10% от капацитета на мрежата, предава Ройтерс.

Drillisch с марки като Simply, Maxxim или Discotel, е доставчик на мобилни услуги без собствена мрежа. Компанията използва в момента мрежите на Telefónica и Vodafone. 

„Приключването на споразумението е във връзка с предстоящото решение на Европейската комисия за процедурата по сливане на E-Plus с Telefonica Deutschland", се казва в изявление на групата, която е известна с марката O2.

Telefonica Deutschland възнамерява да придобие E-Plus и по този начин да стане лидер на пазара в Германия, изпреварвайки Deutsche Telekom и Vodafone. Експертите очакват, че трима сравнително еднакви по големина конкуренти ще са по-малко агресивни в конкуренцията си, отколкото досега бяха четирите оператора.

Местният федерален орган по конкурентоспособността предупреждава, че може да се стигне до повишаване на цените за крайните потребители. През миналата седмица Ройтерс цитира запознати със случая източници, според които Европейската комисия ще позволи осъществяването на сделката при определени условия.

Новата компания обаче трябвало да предостави поне една пета от капацитетите си на конкурент без собствена мрежа, заявиха източниците на агенцията. Официално ведомството в Брюксел обяви 10 юли за крайна дата за обявяването на решение.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още