IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теленор България ще е с нов изпълнителен директор от август

Начело на бизнеса у нас застава Оле Бьорн Шилстед

12:16 | 05.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Теленор България</em></p>

Снимка: Теленор България

Теленор България обяви, че от 1 август тази година ще има нов главен изпълнителен директор – Оле Бьорн Шилстед. Той ще заеме поста на Саша Филипович, който временно изпълняваше длъжността от 20 май 2017 г. след преназначаването на предишния главен изпълнителен директор Майкъл Фоли за ръководител на Grameenphone – поделението на Теленор Груп в Бангладеш, съобщават от компанията.

Шилстед ще продължи да изпълнява и задълженията си като главен търговски директор на Теленор България след 1 август. В качеството си на главен изпълнителен директор той ще бъде част и от ръководството на клъстер „Централна и Източна Европа“ на Теленор Груп.

Шилстед е част от компанията от 2000 г., като е работил като вицепрезидент и управляващ директор на азиатския офис на групата в Сингапур. По-късно става старши вицепрезидент и директор „Корпоративно развитие“ за Азиатския регион за Теленор Груп.

Между 2009 и 2015 г. той оглавява представителния офис на Теленор Груп в Москва, а през последните две години изпълнява длъжността главен директор „Корпоративно развитие“ на Теленор Унгария.

"Щастливи сме, че Оле Бьорн прие предложението да оглави Теленор България. Работихме изключително успешно с него в Теленор Унгария и той притежава доказани лидерски качества, отдаденост, откритост и желание постоянно да усвоява нови неща. Уверена съм, че ще бъде изключително полезен в осъществяването на стратегията на Теленор България и за постигането на амбициите на Теленор Груп в региона“, заяви изпълнителният вицепрезидент на Теленор Груп за Централна и Източна Европа Александра Райх.

Шилстед твърди, че очаква с нетърпение да се присъедини към екипа на Теленор България и обещава да запази и затвърди позицията на оператора на нашия пазар.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още