IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теленор продължава да увеличава покритието на 4G мрежата си

До края на годината услугата ще обхване още 64 селища в България, предимно малки градове

15:21 | 11.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Теленор България продължава да увеличава покритието на своята 4G мрежа в страната, като до края на 2016 г. ще започне да предоставя 4G услуги в още 64 селища, предимно малки градове, някои от които с население от около 2000 души. Това oбяви главният изпълнителен директор на мобилния оператор Майкъл Фоли по време на пресконференция.

По думите му с този ход покритието се увеличава с 2 на сто до 78%. От компанията обявиха, че ще продължат да работят за разширяване на покритието, но не могат да обещаят, че до края на следващата година ще успеят да покрият цялата страна на 100%.

По думите на Фоли пускането на 4G мрежата е показало значителни резултати. За първите девет месеца на 2016 г. Теленор отчита 160% ръст на потреблението на мобилен интернет, както и над 60% ръст на броя на устройствата, поддържащи 4G в мрежата на оператора.

„Продаването на минути и мегабайти вече не е достатъчно, за да останем конкурентни“, коментира още той. В тази връзка компанията залага много на дигиталните си услуги, а миналата седмица обяви, че вече има над 93 хил. потребители на своята облачна услуга за споделяне на видео и снимки Capture, четири месеца след пускането ѝ в България. 50% от регистрираните в Capture пък ползват услугата през 4G мрежата на телекома.

„Конкурентоспособността на една страна зависи много от инфраструктурата“, коментира Фоли. По думите му пускането на 4G услугите в България се е забавило значително. „Сега наваксваме бързо, което се дължи на усилията, както на цялата индустрия, така и на регулатора“.

Освен това от 17 октомври телекомът ще предостави допълнително по 2000 Mb мобилен интернет на максимална скорост на месец към стандартно включените към абонаментния план за целия срок на договора на всички нови и настоящи клиенти, които сключат или преподпишат договора си до 25 ноември. Предложението е валидно с двугодишен договор за всички актуални предложения на Теленор.

По 2000 МВ допълнително за срока на първоначално включеното потребление ще получат и всички потребители на предплатените услуги на оператора, които активират стартов предплатен пакет Теленор, Tourist или Мобилен интернет от 17 октомври до 25 ноември 2016 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 8
Bobacho
преди 7 години
Като им знам качеството на обслужването и 100G да пуснат пак ще бягат от тях хората.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още