IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon близо до сделка с Intel

Комуникационната компания може да купи телевизионната услуга на Intel, в която производителят на микрочипове се отказа да инвестира

10:11 | 15.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Verizon близо до сделка с Intel

Комуникационната компания Verizon Communications е близо до сделка за закупуването на интернет базираната платена телевизионна услуга на Intel, според запознати с въпроса лица, пише Bloomberg.

Обявяването на сделката може да се случи до края на следващата седмица, след като последните детайли бъдат изгладени, казаха запознатите, които пожелаха анонимност, тъй като преговорите не са публични. Intel започна да търси купувач за новия си проект на име OnCue вместо да инвестира в него и сама да го предложи на пазара.

Втората по големина комуникационна компания в САЩ Verizon ще използва OnCue, за да разшири обхвата на платените си телевизионни услуги отвъд пределите на своята оптична мрежа FiOS. Новият доставчик може да разтърси телевизионния пазар и да увеличи конкуренцията срещу кабелните и сателитните компании, които не могат да се похвалят с неограничените възможности на интернет.

OnCue е създадена да осигурява телевизионно покритие на всяко устройство, снабдено с високоскоростна интернет връзка. Системата на Intel разполага със сървъри, декодери и приложения, които могат да излъчват сигнали до телевизори, телефони или таблети.

Intel, която е най-големият производител на микропроцесори и интегрални схеми, реши да продаде проекта си, след като новото ръководство на компанията се концентрира към производството на микрочипове за мобилни устройства. Новият курс е реакция към подкопаването на основния пазар на Intel – на персоналните компютри – от този на мобилните устройства. Според запознати лица Intel иска около 500 млн. долара за OnCue.

„Аз не мисля, че идеята на Intel е добра”, коментира Майк Уайт - изпълнителен директор на най-големият сателитен телевизионен доставчик в САЩ DirecTV. Той смята, че големият недостатък на OnCue е това, че той не е самостоятелен приемник и има нужда от допълнителна интернет връзка. Освен това Уайт не е убеден в способността на интернет базиран доставчик да се справи с целия обем на информационния поток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още