IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon ще се раздели с близо 2,1 млрд. долара заради съкращения на персонала

Планът за доброволно напускане цели да ограничи корпоративните разходи на фона на увеличените инвестиции в сферата на 5G технологията

20:51 | 11.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Verizon Communications Inc ще зачеркне между 1,8 и 2,1 млрд. долара през настоящето тримесечие, тъй като почти половината от съкращенията, обявени в понеделник, ще влязат в сила през декември, съобщава Ройтерс. 

От Verizon заявиха, че ще освободят около 10 400 служители до средата на следващата година като част от плана за доброволно напускане, който вече е започнал.

Базираният в Ню Йорк телеком, чиито служители наброяваха 152,3 хил. към края на третото тримесечие, е започнал процес на съкращения на персонала с цел да ограничи своите разходи на фона на увеличените инвестиции в разработването на 5G технологията.

Очакванията на анализаторите са, че средната печалба на Verizon ще бъде 1,08 долара за акция за настоящото тримесечие, сочат данни на Refinitiv.

Компанията ще обяви своите резултати на 29 януари 2019 г.

През октомври Verizon успя да надмине очакванията на Wall Street за нетен брой нови абонати, които плащат месечна сметка, подпомогната от промоционалните оферти за новите модели iPhone на Apple.

Най-големият мобилен оператор в САЩ по брой абонати се сблъсква с конкуренция от компании като T-Mobile US и Sprint, които предлагат намаления за обаждания и специални планове с данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още