Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Verizon усеща ефекта от коронавируса, макар и не толкова тежко

Въпреки това компанията преразглежда годишната си прогноза

Verizon усеща ефекта от коронавируса, макар и не толкова тежко

Снимка: Getty Images

Въпросът е в добрите връзки.

Както Verizon Communications, така и AT&T, пострадаха през март от избухването на епидемията от COVID-19, но мрежите им не се сринаха, докато милиони семейства се насочиха към широколентовия и мобилен интернет за основните си комуникации, пише Bloomberg.

Книжата на Verizon и AT&T поскъпнаха съответно с 14 и 10% през последния месец, докато инвеститорите търсят сигнали за стабилизация по време на икономическия срив заради пандемията.

И все пак кризата не подмина и телекомуникационните оператори.

Още по темата

Въпреки свързаните с вируса ефекти, които изтриха по 4 цента на акция от печалбата на Verizon през първото тримесечие, компанията все пак успя да надмине очакванията на Wall Street за печалбата. Но приходите се оказаха под прогнозите, а команията преразглежда годишната си финансова прогноза заради пандемията.

Verizon заяви, че годишната ѝ коригирана печалба ще отбележи между 2% ръст и 2% спад, а прогнозата за приходите беше оттеглена. Преди това компанията очакваше печалбата ѝ да нарасне с между 2 и 4 на сто. Анализаторите очакваха да няма ръст на печалбата и да има 1% понижение на приходите за 2020 г.

Печалбата за първото тримесечие се оказа 1,26 долара на акция и надмина прогнозата за 1,22 долара на акция, докато приходите от 31,6 млрд. долара се оказаха под очакваните от анализаторите 32,38 млрд. долара.

Verizon се сблъска с проблеми заради затварянето на магазините ѝ, а приходите ѝ пострадаха и от факта, че се отказа от санкциите към клиентите, които надхвърлят лимита си за данни. По-слабата прогноза пред компанията отразява случващото се и с други играчи в сектора като AT&T, която заради коронавируса загуби по 5 цента на акция от печалбата си през първото тримесечие.

Verizon е дала 5,3 млрд. долара за капиталови инвестиции, включително за подобрения в мрежата. Компанията се състезава с AT&T и T-Mobile US за привличането на първите потребители на 5G. Компанията планира да пусне 5G услугите си в страната тази година.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Huawei и Cinelibri канят на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020