Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Verizon за пръв път отчете спад на абонатите на безжични услуги

Резултатите на най-големия доставчик на безжични услуги в САЩ разочароваха анализаторите

Verizon за пръв път отчете спад на абонатите на безжични услуги

Снимка: Архив Ройтерс

Verizon Communications обяви първия си тримесечен нетен спад на абонати на безжични услуги, макар че силно рекламираното стартиране на планове с неограничени безжични услуги е помогнало да се ограничат загубите, съобщава Wall Street Journal.

Приходите и печалбата на компанията са по-ниски от очакванията на Wall Street. Акциите, чиято цена вече отчита спад от 8,3% от началото на годината досега, поевтиняха с още 1,8% в търговията преди отварянето на пазара.

Още по темата

По-рано тази година най-големият доставчик на безжични услуги в САЩ по брой абонати неочаквано върна обратно неограничените си планове за пръв път от 2011 г. Verizon обяви в четвъртък, че ходът „е променил в положителна посока траекторията на добавянето на нови абонати“ през тримесечието, но все пак отчете нетен спад от 307 хил. абонаментни договора на дребно през първите три месеца годината, включително понижение от 289 хил. договора за телефонни услуги.

Преди стартирането на плановете Verizon Unlimited в средата на февруари компанията е отчела нетен спад на абонаментите от 398 хиляди. След старта на плановете обаче Verizon е привлякла нови 109 хил. абонамента.

Приходите от бизнеса с безжични услуги – най-големия на Verizon, са намалели с 5,1% до 20,9 млрд. долара. Междувременно сегментът с фиксирани услуги отчита понижение на приходите от 0,6% до 7,9 млрд. долара.

Verizon очаква подобряване на приходите от безжични услуги тази година, като общите приходи „са сравнително съвместими“ с тези от 2016 г. Това обаче означава, че Verizon ще остане в подобна позиция: забавящ се растеж на приходи и печалба и поевтиняващи акции.

Като цяло през тримесечието до края на март Verizon отчита нетна печалба от 3,45 млрд. долара, или 84 цента на акция, спрямо 4,31 млрд. долара, или 1,06 цента на акция, преди година. Без определени ефекти печалбата възлиза на 95 цента на акция.

Приходите за същия период са спаднали със 7,3% до 29,8 млрд. долара.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба на акция от 96 цента при приходи за 30,49 млрд. долара.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
България предлага Балкански коридор за високоскоростен интернет