IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom отваря лаборатория за иновации

Целта на телекома е да тества нови технологии и да си партнира с други играчи в сектора

16:02 | 03.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Vivacom</em></p>

Снимка: Vivacom

Vivacom отваря иновативна лаборатория, в която ще показва и тества интелигентни решения в реална среда, разкриха от компанията на събитие за журналисти.

Името на новото място е Vivacom Tech Hall и цели да помогне за развитието на иновациите в телекома, но същевременно да си партнира с различни организации за доразвитие на услугите. В това пространство ще се извършват тестовете на всички мрежи, на оборудване и на технологии, преди те да навлязат масово на пазара.

За целта 4G, 5G, Fiber Net, LoRa, NB Iot вече имат покритие във Vivacom Tech Hall.

С новия си проект компанията протяга ръка и към други организации, давайки им достъп до тези технологии. Телекомуникационната компания е готова да работи със стартъпи, с предприемачи, представители на научната общност и други бизнес партньори, които разработват интелигентни решения.

Vivacom не иска да ограничи достъпа до новото си пространство, а напротив - отваря го за провеждането на събития, свързани с новите технологии.

Решението е свързано с инициативата “Образование 4.0” на оператора, като планът е VIvacom Tech Hall да се ползва за редица обучения.

В рамките на представянето на центъра за иновации Vivacom показа своите технологии в сферата на видеонаблюдението, измерването на качеството на въздуха, умното паркиране, дистанционното отчитане на потреблението на електричество и вода, умного селско стопанство и умното сметосъбиране, които са базирани в LoRa мрежата.

Всички тези нови технологии са тясно свързани с пускането на 5G мрежата. От Vivacom разкриха, че очакват военните да освободят честотите, необходими за пускането на новото поколение мрежи, през следващата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още