Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Vivacom отваря лаборатория за иновации

Целта на телекома е да тества нови технологии и да си партнира с други играчи в сектора

Vivacom отваря лаборатория за иновации

Снимка: Vivacom

Vivacom отваря иновативна лаборатория, в която ще показва и тества интелигентни решения в реална среда, разкриха от компанията на събитие за журналисти.

Името на новото място е Vivacom Tech Hall и цели да помогне за развитието на иновациите в телекома, но същевременно да си партнира с различни организации за доразвитие на услугите. В това пространство ще се извършват тестовете на всички мрежи, на оборудване и на технологии, преди те да навлязат масово на пазара.

За целта 4G, 5G, Fiber Net, LoRa, NB Iot вече имат покритие във Vivacom Tech Hall.

С новия си проект компанията протяга ръка и към други организации, давайки им достъп до тези технологии. Телекомуникационната компания е готова да работи със стартъпи, с предприемачи, представители на научната общност и други бизнес партньори, които разработват интелигентни решения.

Vivacom не иска да ограничи достъпа до новото си пространство, а напротив - отваря го за провеждането на събития, свързани с новите технологии.

Решението е свързано с инициативата “Образование 4.0” на оператора, като планът е VIvacom Tech Hall да се ползва за редица обучения.

Още по темата

В рамките на представянето на центъра за иновации Vivacom показа своите технологии в сферата на видеонаблюдението, измерването на качеството на въздуха, умното паркиране, дистанционното отчитане на потреблението на електричество и вода, умного селско стопанство и умното сметосъбиране, които са базирани в LoRa мрежата.

Всички тези нови технологии са тясно свързани с пускането на 5G мрежата. От Vivacom разкриха, че очакват военните да освободят честотите, необходими за пускането на новото поколение мрежи, през следващата година.
 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Избор и смяна на пенсионен фонд в България вече може да се правят дигитално и от телефона