Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Vivacom подсказа, че скоро започва продажби на iPhone

Преди година компанията подаде жалба в КЗК срещу американския гигант Apple

Vivacom подсказа, че скоро започва продажби на iPhone

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Българската телекомуникационна компания Vivacom подсказа, че скоро ще започне продажбите на iPhone у нас. Това стана ясно от покана, изпратена до медиите днес във връзка със събитие, което ще се проведе по-късно тази седмица. На поканата са изобразени смартфони на Apple.

В поканата телекомът кани журналистите „заедно да посрещнем най-новия член на семейството на Vivacom”.

Припомняме, че преди година, на 15 юли, стана ясно, че Vivacom е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу американския прозиводител на потребителска електроника.

Още по темата

Тогавашно съобщение на регулатора разкри, че става дума за евентуална злоупотреба с по-силна пазарна позиция при договаряне. КЗК откри производство по случая, а няколко месеца по-късно – през октомври, Vivacom и Apple официално сключиха примирие по казуса.

В решение на КЗК от края на октомври 2019 г. стана ясно, че регулаторът е прекратил започнатото производство срещу Apple. В съобщението беше посочено, че случаят приключва  поради оттегляне на искането от страна на „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД.

Причина за проблемите беше фактът, че Vivacom не можеше да продава устройства на Apple, защото американският технологичен концерн има ексклузивни договорни отношения с другите два телекомуникационни играча, които оперират на територията на България – A1 и Telenor.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Румъния забрани достъпа на Huawei до 5G мрежите си