IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom претърпя срив в системата*

Мобилният оператор посочи, че проблемът е засегнал услугите за достъп до интернет, IPTV и бизнес услугите

16:45 | 06.01.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Vivacom претърпя срив в системата*

Системата на мобилния оператор Vivacom претърпя срив. Причината за случващото се са технически проблеми с достъпа до интернет, потвърдиха от компанията пред Investor.bg.

“Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната”, гласи съобщение, публикувано на официалната Facebook страница на оператора.

От Vivacom благодариха на потребителите си за разбирането и обещават проблемът да бъде отстранен в максимално кратки срокове.

В определен момент сайтът на компанията не беше достъпен, а част от потребителите сигнализираха под съобщението във Facebook за проблеми и със самите обаждания.

Междувременно от БФБ-София уведомиха потребителите си, че онези от тях, които се свързват с търговската система Xetra посредством мрежата на БТК, е възможно да изпитват затруднения.

Впоследствие от Vivacom посочиха, че всички услуги на компанията са възстановени и работят нормално. Мобилният оператор отбеляза, че е претърпял технически проблеми с електрозахранването в ключов възел на мрежата на компанията около 15:30 часа, който е засегнал услугите за достъп до интернет, IPTV и бизнес услугите.

Вследствие на това мрежата на мобилния оператор работеше в режим на претоварване, поради което бе засегнато качеството на мобилните услуги за някои абонати, уточниха от Vivacom.

В случай на проблеми абонатите могат да се обърнат към центъра за обслужване на клиенти на кратък номер 123.

Случаят бе използван от конкурента на Vivacom - Telenor България, който сподели във Facebook профила си за техническия проблем в мрежата на другия оператор.  

В понеделник и друга мобилна компания срещна затруднения със своите услуги. Клиентите на Mtel, ползващи нейната цифрова телевизия в цялата страна, сигнализираха за смущения и дори за липса на сигнал. 

„Нямаше срив, а само затруднение в рамките на два часа“, коментираха от отдела за корпоративни комуникации на компанията пред Investor. По думите на представителите на оператора на услугата влияят метеорогологични условия и други външни фактори. Конкретната причина за случилото се вчера обаче не бе посочена.

По думите на представителите на Mtel екипът на компанията е реагирал бързо, за да отстрани проблема. 

И днес обаче потребители на мобилния оператор се оплакват в корпоративния форум, че нямат сигнал. 

* Актуализирано в 18:40 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 3
ДХДО
преди 9 години
На връх йорданов ден да останеш без нет ... това и на брат си не ми дава сърце да му го пожелая. И на енергото да им е... хубав деня.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
ivasilev1
преди 9 години
Тия от "отдела за корпоративни комуникации на М тел" са най-големите професионалисти в България по ПР. Много добре обесняват всеки път проблемите, никога не слъгват и всичко им се разбира. Браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още