IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone обеща по-добра възвръщаемост, след като приходите ѝ нараснаха

Компанията твърди, че е имала "стабилно тримесечие"

14:10 | 02.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Телекомуникационната група Vodafone, която е атакувана през последните седмици от активиста инвеститор Cevian Capital, заяви, че работи по подобряване на акционерната възвръщаемост чрез справяне с по-слабите части на бизнеса ѝ, след като отчете ръст на тримесечните си приходи, предава Ройтерс.

Главният изпълнителен директор Ник Ред коментира, че компанията е имала „стабилно тримесечие“ с 2,7% ръст на тримесечните приходи на групата, включително консистентен растеж на най-големия ѝ пазар – Германия.

Въпреки това анализатори твърдят, че инвеститорите са фокусирани върху възможностите за консолидация на пазари като Италия и Испания, които отдавна са проблемни за Vodafone.

Ник Ред, който призова регулаторите да позволят повече консолидация, коментира: „Освен това сме ангажирани със създаването на стойност за нашите акционери чрез проактивно портфолио от акции и продължаващо подобряване на темпа на възвръщаемост“.

Групата е фокусирана върху засилването на търговската инерция, набрана в Германия, както и върху ускоряването на трансформацията в Испания, където приходите продължават да се понижават.

Vodafone загуби 53 хил. договора с мобилни абонати и 50 хил. с потребители на широколентови услуги в Испания, а в Италия записа осмо поредно тримесечие на спад.

Цената на акциите на Vodafone се повиши с 2,8% преди началото на борсовата сесия.

Анализатори на Citi твърдят, че според тях данните ще бъдат достатъчно добри за пазара.

По-рано този месец Ройтерс писа, че Vodafone и Iliad водят преговори за обединяването на бизнесите си в Италия, докато операторите продължава да се борят с ценовия натиск.

През ноември Vodafone сподели, че очаква да отчете коригирана печалба от основния бизнес в диапазона 15,2 млрд. до 15,4 млрд. евро, както и коригиран свободен паричен поток от поне 5,3 млрд. евро.

Анализатори очакваха коригираната основна печалба да е 15,26 млрд. евро, а вторият показател – 5,34 млрд. евро.

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още