IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone поема контрола над Kabel Deutschland

Британците ще наложат смени и в мениджърския екип на компанията

09:41 | 21.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Vodafone поема контрола над Kabel Deutschland

Три месеца след придобиването на мажоритарния дял на Kabel Deutschland Vodafone поема контрола. Двете компании подписаха споразумение за трансфер на печалбата, както съобщи в петък Kabel Deutschland. По този начин британският мобилен гигант има достъп до корпоративните каси на базирания в Мюнхен кабелен оператор. 

Упоритите акционери, които заедно още притежават 23% от Kabel Deutschland, сега имат избор. Те или могат да продадат акциите си за 84,53 евро в брой на Vodafone или да получават един гарантиран годишен дивидент в размер на 3,77 евро. Сред тях са главно хедж фондове, като Elliott на инвеститора от Ню Йорк Пол Сингър, и често се оплакват, че предложената от новите собственици сума за откупуване на акциите е твърде ниска. Elliott вече преживя подобна ситуация преди година при смяната на собствеността в базирания в Дюселдорф производител на кранове Demag Cranes.



Клинчът с хедж фондовете вече няма да е грижа на шефа на Kabel Deutschland Адриан фон Хамерщайн. 60-годишният мениджър напуска поста си на 31-и март по свое искане, обяви още лидерът на германския пазар на кабелна телевизия. Фон Хамерщайн ръководи компанията повече от шест години. Неговият наследник в мениджърския екип ще бъде Мануел Куберо, който в момента е ръководител на оперативния бизнес.

Vodafone пое Kabel Deutschland през есента за почти 11 млрд. евро заедно с дълговете. Чрез сделката британският концерн иска да се превърне в основен играч на пазара на супер бързите мрежи за данни в мобилните и фиксирани мрежи в Германия и да отнеме пазарен дял от лапите на лидера Deutsche Telekom. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още