IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone с по-добър от очаквания ръст на приходите за тримесечието

Според компанията европейските пазари също са стабилни с растеж от 0,3% въпреки по-ниските такси за роуминг

12:25 | 22.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Вторият най-голям мобилен оператор в света Vodafone отчете по-добър от очаквания растеж на органичните си приходи в размер на 2,2% за първото тримесечие. С това компанията отбеляза осмо поредно тримесечие с повишение на основния си показател за растеж, подпомогната от силно представяне в Испания и Германия, съобщава Ройтерс.

Мобилният оператор потвърди годишната си прогноза в петък, заявявайки, че европейските пазари, които се върнаха към растеж едва през последното тримесечие на предишната финансова година, са стабилни с ръст от 0,3% въпреки намаляването на таксите за роуминг.

Анализаторите прогнозираха липса на промяна в Европа. По-бързо разрастващите се пазари в Африка, Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион отчитат ръст от 7,7% през трите месеца до края на юни, биейки прогнозите на анализаторите за разширяване от 7%.

Главният изпълнителен директор Виторио Колао заяви, че групата постига добър напредък.

В Европа растежът ни остава стабилен въпреки регулаторния натиск върху приходите от роуминг с добро представяне в Германия, Испания и Италия. Продължаваме да сме фокусирани върху подобряване на представянето ни в Обединеното кралство“, каза той.

Инерцията на растежа ни в Африка, Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион остава силна с отлично представяне на Южна Африка, Турция и Египет и продължаващо възстановяване в Индия“.

Vodafone премина към отчитане на резултатите в евро от паундове, отразявайки относително по-големия размер на дейността си в еврозоната.

Компанията заяви, че може да премести централата си в друга страна, след като Великобритания гласува да напусне Европейския съюз миналия месец.

Анализаторите очакваха група да отчете на органичен ръст от приходите от услуги в размер на 1,9% спрямо основен ръст от 1,8% през финалното тримесечие на предишната финансова година.

Отчетният растеж от 2,5% през последните три месеца на 2015/2016 г. бе подкрепен от допълнителния ден търговия през високосния февруари и от счетоводни такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още