IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки слабостта в Испания Telefonica повишава целта за приходи за 2017 г.

Буйно развиващият се латиноамерикански бизнес е компенсирал по-слабите резултати на някои европейски пазари

16:29 | 27.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Испанската телекомуникационна компания Telefonica повиши в четвъртък целта си за приходите за 2017 г., след като финансовите ѝ резултати през второто тримесечие надминаха прогнозите на анализаторите, подпомогнати от буйно развиващия се латиноамерикански бизнес, който компенсира трайната слабост в Испания, предаде Ройтерс.

Сега компанията очаква приходите ѝ от продажби да нараснат с поне 1,5% на годишна база в сравнение с предишните очаквания за нулев ръст. Целта на концерна е да увеличи основния марж на печалбата с 1 процентен пункт.

През второто тримесечие приходите са нараснали с 1,9% до 12,96 млрд. евро, над прогнозата от 12,90 млн. евро, а основната оперативна печалба преди данъци, отчисления и амортизация (OIBDA) се е увеличила с 6,1% до 4,16 млрд. евро в сравнение с очакваните от анализаторите 4,02 милиарда евро.

Доброто представяне се дължи главно на 23-процентния скок на печалбата на поделението в Бразилия, подпомогнато от по-силната местна валута – реала, която компенсира спада от 1,6% в Испания и 5-процентното понижение във Великобритания, където по-слабият паунд се отрази зле на местното поделение.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още