Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Въпреки слабостта в Испания Telefonica повишава целта за приходи за 2017 г.

Буйно развиващият се латиноамерикански бизнес е компенсирал по-слабите резултати на някои европейски пазари

Въпреки слабостта в Испания Telefonica повишава целта за приходи за 2017 г.

Снимка: Ройтерс

Испанската телекомуникационна компания Telefonica повиши в четвъртък целта си за приходите за 2017 г., след като финансовите ѝ резултати през второто тримесечие надминаха прогнозите на анализаторите, подпомогнати от буйно развиващия се латиноамерикански бизнес, който компенсира трайната слабост в Испания, предаде Ройтерс.

Сега компанията очаква приходите ѝ от продажби да нараснат с поне 1,5% на годишна база в сравнение с предишните очаквания за нулев ръст. Целта на концерна е да увеличи основния марж на печалбата с 1 процентен пункт.

През второто тримесечие приходите са нараснали с 1,9% до 12,96 млрд. евро, над прогнозата от 12,90 млн. евро, а основната оперативна печалба преди данъци, отчисления и амортизация (OIBDA) се е увеличила с 6,1% до 4,16 млрд. евро в сравнение с очакваните от анализаторите 4,02 милиарда евро.

Доброто представяне се дължи главно на 23-процентния скок на печалбата на поделението в Бразилия, подпомогнато от по-силната местна валута – реала, която компенсира спада от 1,6% в Испания и 5-процентното понижение във Великобритания, където по-слабият паунд се отрази зле на местното поделение.  

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Huawei и Cinelibri канят на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020